You are here:

Southgate, după calificarea Angliei în semifinale la EURO 2024: ”Dacă nu mă pot bucura de acest moment, atunci este o pierdere de timp”

Southgate, după calificarea Angliei în semifinale la EURO 2024: ”Dacă nu mă pot bucura de acest moment, atunci este o pierdere de timp”

EURO

Comentarii

Selecţionerul naţionalei Angliei, Gareth Southgate (53 de ani), a tras concluziile după calificarea echipei sale în semifinale la EURO 2024.

Southgate, în culmea fericirii după calificarea Angliei în semifinalele Europeanului din Germania

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că "dacă nu se poate bucura de acest moment, atunci este o pierdere de timp", după ce echipa sa a ajuns în semifinalele EURO 2024, învingând Elveţia cu 5-3 la loviturile de departajare.

Momentul de bucurie al englezilor a fost şi mai dulce pentru Southgate, care a sărbătorit cu suporterii după recentele critici  "dificile" cu care s-a confruntat în Germania.

"Din când în când, cu siguranţă, trebuie să existe puţină bucurie în această muncă. Îmi plac jucătorii şi împărtăşirea acestui moment cu ei.

Nu pot nega că atunci când lucrurile devin atât de personale cum a fost, doare. Nu cred că este normal să se arunce cu bere în tine. Dar suntem la a treia semifinală în patru turnee. Vom continua să muncim, să luptăm şi să ne bucurăm de această călătorie", a precizat tehnicianul Angliei.

Anglia a fost condusă de Elveţia după 75 de minute, dar Bukayo Saka a egalat cinci minute mai târziu pentru a forţa prelungirile înainte de victoria la loviturile de departajare.

Southgate a afirmat la BBC Radio 5 Live: "Am luat această slujbă  pentru a încerca să îmbunătăţesc fotbalul englez, pentru a ne oferi nopţi ca aceasta.

Continuăm să oferim oamenilor amintiri fantastice. Acum vrem să mai oferim un lucru - nu am fost niciodată la o finală în afara Angliei, nu am câştigat niciodată un Euro, aşa că există două bucăţi de istorie pe care ne-ar plăcea să le creăm", a adăugat el.

Anglia va juca în semifinalele EURO 2024 cu Olanda, miercurea viitoare, de la ora 22:00.

Afla mai multe despre: euro 2024gareth southgateanglia 

viewscnt
Articole similare