You are here:

Speranţe la medalie! Intervenţie pentru "răsturnarea" situaţiei Sabrinei Voinea: "FIG a acceptat"

Speranţe la medalie! Intervenţie pentru "răsturnarea" situaţiei Sabrinei Voinea: "FIG a acceptat"
Comentarii

Controversele în privinţa notei primite de Sabrina Voinea (17 ani) pentru exerciţiul din finala de la sol, de la Jocurile Olimpice 2024, vor fi risipite! Gimnasta a primit o veste importantă, după intervenţia Nadiei Comăneci, iar situaţia sa va fi clarificată.

Sabrina Voinea a fost notată cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, notă cu care a terminat finala pe locul cinci. După ce a primit nota, Sabrina şi mama sa, Camelia, au depus contestaţie pentru revizuire, considerând că nota ar trebui îmbunătăţită, dar contestaţia a fost respinsă.

Exerciţiul Sabrinei Voinea de la sol va fi revizuit de către Federaţia Internaţională de Gimnastică

Explicaţia oficială pentru nota primită de Sabrina Voinea a fost faptul că sportiva noastră ar fi ieşit foarte puţin afară din covor la exerciţiul de la sol. Totuşi, explicaţia nu stă în picioare, având în vedere reluările urmărite cu exerciţiul la care Sabrina a primit o mică penalizare. Nadia Comăneci a intervenit şi i-a cerut preşedintele FIG, Morinari Watanabe, ca exerciţiul româncei să fie revizuit.

Nadia Comăneci a obţinut promisiunea lui Morinari Watanabe că acest lucru se va întâmpla, apoi va veni un verdict final în privinţa notei pe care o va primi Sabrina Voinea, susţine Euronews. Aşadar, având în vedere că medalia de bronz a fost câştigată cu nota de 13.766, de americanca Simone Chiles, Sabrina Voinea are şanse să o depăşească dacă va primi o altă notă la revizuire.

Nadia Comăneci: "Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult"

Multipla campioană olimpică Nadia Comăneci, sportiva care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii, a reacţionat după ce a cerut explicaţii în privinţa modului în care a fost notat exerciţiul Sabrinei Voinea. Nadia a spus că situaţia trebuie clarificată, având în vedere munca asiduă din spatele prestaţia Sabrinei de la JO 2024 Paris.

”La mine dilema cea mare este Sabrina Voinea pentru că toată lumea nu ştia ce se întâmpla cu deducţia de o zecime. Este o deducţie în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când eşti afară din covor.

M-am uitat acum la video, la colţuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înţeles de ce a fost acea deducţie. Am întrebat şefa arbitrelor şi a spus că a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul.

Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult. I-am trimis video-urile (preşedintelui FIG, Morinari Watanabe, n.red) pentru că e important ca fata să ştie ce a greşit şi ce nu a greşit. Mi-a spus că, pentru el, sportivii sunt fiii şi fiicele lui şi vrea să aibă grijă de ele”, a declarat Nadia Comăneci, pentru Euronews.

Afla mai multe despre: sabrina voineamedaliejocurie olimpicesolrevizuireexercitiufig 

viewscnt
Articole similare