adplus-dvertising
You are here:

Stadion de 600 de milioane de lei în România. Consilierii judeţeni au aprobat studiul de fezabilitate. Când ar trebui să fie gata

Stadion de 600 de milioane de lei în România. Consilierii judeţeni au aprobat studiul de fezabilitate. Când ar trebui să fie gatagalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

România va avea un stadion de 600 de milioane de lei, adică aproximativ 122 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Consilierii judeţeni din Timiş au votat vineri studiul de fezabilitate şi acesta urmează să fie trimis la CNI pentru aprobare.

Nu mai puţin de 600 de milioane de lei ar urma să coste noul stadion din Timişoara. Autorităţile locale au decis că este nevoie de o nouă arenă, care să aducă fotbalul timişorean în secolul XXI. Vineri, proiectul pentru noul stadion a mai făcut un pas.

Autorităţile judeţene din Timiş au aprobat studiul de fezabilitate pentru noua arenă, care va avea 30.000 de locuri şi va costa în jur de 600 de milioane de lei (n.r. 122 de milioane de euro cu tot cu TVA). Ar fi al doilea cel mai scump stadion construit în România, după National Arena, care a costat 234 de milioane de euro.

Stadion de 600 de milioane de lei în România. Când va fi gata arena din Timişoara

Potrivit Liga2.ro, consilierii judeţeni din Timiş au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion, în cadrul unei şedinţe care a avut loc vineri. Noua arenă nu va avea pistă de atletism, cum prevedea proiectul iniţial, va avea 30.000 de locuri şi va costa aproximativ 600 de milioane de lei, adică aproximativ 122 de milioane de euro.

Finanţarea va fi asigurată în mare parte de Compania Naţională de Investiţii, în timp ce Consiliul Judeţean va contribui cu 11 milioane de euro. Noul stadion va fi construit pe locaţia actualului stadion ”Dan Păltinişanu”, care se află într-o stare avansată de degradare.

În cadrul studiului de fezabilitate a fost trecută şi durata lucrărilor şi noua arenă ar urma să fie gata în jurul anului 2025: ”Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate şi proiectarea obiectivului”, a afirmat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.


Ce paşi urmează pentru stadionul de 600 de milioane de lei din Timişoara

Odată aprobat de consilierii judeţeni, studiul de fezabilitate va fi trimis la Compania Naţională de Investiţii, cea care asigură cea mai mare parte a finanţării. Adică în jur de 111 milioane de euro. Proiectul pentru noul stadion din Timişoara trebuie mai departe să fie analizat şi aprobat de 3 comitete tehnico-economice.

Primul astfel de comitet prin care trebuie să treacă este cel de la CNI. Ulterior, proiectul va fi trimis pentru analiză şi pentru aprobare la Ministerul Dezvoltări şi, în cele din urmă, va ajunge pe masa membrilor unui consiliu interministerial, care îşi vor da avizul pentru finanţare.

După ce va depăşi toate aceste etape, proiectul pentru noul stadion de 600 de milioane de lei, din Timişoara, trebuie aprobat printr-o Hotărâre de Guvern. Apoi, se trece la partea de licitaţii pentru realizarea proiectului tehnic şi pentru lucrările de construcţie.

În total, construcţia stadionului din Timişoara ar urma să dureze 4 ani şi ar trebui să fie inaugurat în jurul anului 2025.

viewscnt
Articole similare