Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stadionul din Craiova nu se mai numeşte ”Ion Oblemenco”. Ce denumire oficială foloseşte arena

Stadionul din Craiova nu se mai numeşte ”Ion Oblemenco”. Ce denumire oficială foloseşte arenagalerie foto

Superliga

Comentarii

Stadion din Craiova nu mai poartă denumirea ”Ion Oblemenco”, aşa cum suporterii erau obişnuiţi. Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a dezvăluit care este denumirea oficială a arenei.

Suporterii români erau obişnuiţi cu denumirea stadionului din Craiova, care purta numele lui Ion Oblemenco, una dintre legendele echipei din Bănie. Între timp, denumirea stadionului a fost schimbată.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Lia Olguţa Vasilescu, edilul Craiovei, spune că denumirea stadionului din Craiova a fost schimbată încă de când a început construcţia noii arene.

Stadionul din Craiova nu se mai numeşte ”Ion Oblemenco”: ”Nu are de ce să vină vreo notificare”

Familia lui Ion Oblemenco ar fi trimis recent o înştiinţare atât către autorităţile locale din Craiova, cât şi către LPF prin care a cerut ca stadionul să nu mai poarte denumirea fostului mare atacant al Craiovei, care a decedat pe 1 septembrie 1996, la doar 51 de ani.

Însă Lia Olguţa Vasilescu spune că pe adresa Primăriei Craiova nu a sosit nicio astfel de înştiinţare şi oricum nu ar fi produs niciun efect.

Edilul Craiovei susţine că actualul stadion din Craiova nu mai poartă denumirea ”Ion Oblemenco”.

În acte, arena din Bănie a fost denumită ”Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova”. Schimbare a avut loc în anul 2015, când a început construcţia noii arene.

Lia Olguţa Vasilescu spune că s-a luat atunci această decizie în eventualitatea în care vreo companie ar fi decis să sponsorizeze denumirea noului stadion:

”Nu am cunoştinţă de vreo notificare, dar nici nu are de ce să vină, având în vedere că el nu are o denumire. Se numeşte Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova.

Deci, din punctul ăsta de vedere, în momentul în care am început construcţia stadionului, ne-am gândit că este foarte posibil ca, într-o perioadă aproapiată, numele stadionului să fie dat de un sponsor.

Şi atunci toate cheltuielile să fie plătite, practic, din aceşti bani. Deocamdată, nu avem încă un sponsor care să se manifestat ca şi intenţie că îşi doreşte dea denumirea acestui stadion.

Dar este foarte posibil ca după ce trece această pandemie, când se va juca în dispozitiv complet - să spun aşa - vom avea şi doritori”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Stadionul din Craiova a fost construit în 1967 şi în 2015 a fost dărâmat şi reconstruit. Lucrările de reconstrucţie au fost finalizate în 2017 şi noua arenă a fost redeschisă pe 10 noiembrie, în acelaşi an. Noul stadion are aproape 31.000 de locuri şi costurile de construcţie au fost de aproximativ 52 de milioane de euro.

Înainte de 1996, arena a purta denumirea ”Stadionul Central”. Însă, după moartea legendarului ”Ion Oblemenco”, pe 1 septembrie 1996, stadionul i-a preluat numele.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: stadion craiova 

viewscnt
Articole similare