adplus-dvertising
You are here:

Starul hocheiului rus Alex Ovechkin pledează pentru pace: "Vă rog, fără război!"

Starul hocheiului rus Alex Ovechkin pledează pentru pace: "Vă rog, fără război!"

Hochei pe gheață

Comentarii

Jucătorul rus de hochei pe gheaţă Alex Ovechkin, una dintre cele mai mari vedete din NHL, a pledat vineri pentru pace în Ucraina, unde Kremlinul a lansat un atac masiv, informează lequipe.fr.

Sportivul în vârstă de 36 de ani, căpitanul echipei Washington Capitals, a vorbit după antrenamentul la Philadelphia. "Vă rog, fără război. Indiferent cine este în război, fie că este Rusia, Ucraina sau alte ţări, cred că trebuie să trăim în pace. Este o situaţie complicată. Am o familie în Rusia şi sunt vremuri înfricoşătoare. Dar nu putem face nimic. Sper doar că se va opri şi totul va fi bine", a spus el.

Câştigătorul Cupei Stanley 2018, care nu şi-a ascuns niciodată sprijinul pentru preşedintele Vladimir Putin, a fost ambiguu când a fost întrebat dacă sprijină intervenţia militară: "Sunt rus, nu? Nu este ceva ce pot controla. Sper că se va termina curând şi va fi pace în ambele ţări. [...] Este o situaţie dificilă. Am mulţi prieteni în Rusia şi Ucraina şi este greu să vezi izbucnirea războiului".

Acelaşi ton în ceea ce priveşte sprijinul său pentru Putin: "El este preşedintele meu. Dar am mai spus-o, nu fac politică. Sunt un sportiv. Sper că toate acestea se vor termina curând. Este o situaţie dificilă pentru ambele părţi".

Ovechkin este un star în NHL şi a reuşit cu Washington Capital să câştige Cupa Stanley în 2018. El a obţinut şi de nouă ori trofeul Maurice "Rocket" Richard, care recompensează cel mai bun marcator din NHL.

viewscnt
Articole similare