Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua, pas uriaş către Superligă! MApN a dat undă verde ”militarilor”. Mutarea prin care ar putea promova

Steaua, pas uriaş către Superligă! MApN a dat undă verde ”militarilor”. Mutarea prin care ar putea promova

Liga 2

Comentarii

CSA Steaua a primit o veste uriaşă în lupta pentru promovarea în Superligă.

Conform ProSport, Ministerul Apărării Naţionale şi-a dat acceptul pentru ca gruparea din Ghencea să se asocieze cu un privat. Astfel, Steaua ar putea promova în Superligă după doi ani petrecuţi în Liga 2, în cazul în care va ocupa un loc în fruntea clasamentului la finalul stagiunii.

Aceeaşi sursă relatează că, roş-albaştrii îşi pot schimba forma de organizare şi pe parcursul sezonului următor, dar pentru ca asocierea la privat să se poată realiza, ”militarii” trebuie să trimită o scrisoare de intenţie către FRF până pe 6 august, dată la care va începe noul sezon competiţional.

Steaua a terminat pe loc promovabil, dar nu a promovat

Echipa lui Daniel Opriţa s-a clasat la finele stagiunii trecut din Liga 2 pe poziţia secundă, cu 52 de puncte, loc ce le-ar fi permis roş-albaştrilor să promoveze sportiv în prima ligă. Din cauza organizării juridice, Steaua nu a avut drept de promovare, iar echipa de pe locul trei, Oţelul Galaţi a promovat direct. 

”Cea mai rapidă procedură este următoarea: să treci clubul de drept public într-o societate pe acţiuni, se poate face în 48h. Este o procedură legală. Legea Sportului prevede acest lucru,  în articolul 56. 

Până înainte de începerea sezonului competiţional CSA Steaua are dreptul să devină un club de drept privat pentru a putea avea drept de promovare. CSA Steaua are două variante: modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului într-o societate pe acţiuni”, a declarat Răzvan Burleanu în urmă cu un an.

Afla mai multe despre: csa steaua 

viewscnt
Articole similare