Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ştefan Radu, la a 19-a prezenţă în Derby della Capitale. Românul va scrie o nouă pagină de istorie pentru Lazio Roma

Ştefan Radu, la a 19-a prezenţă în Derby della Capitale. Românul va scrie o nouă pagină de istorie pentru Lazio Roma

Fotbal

Comentarii

Nu există jucător în activitate care să înţeleagă mai bine miza şi presiunea unui derby între Lazio Roma şi AS Roma, precum o face românul Ştefan Radu. Fostul dinamovist va fi prezent pentru a 19-a oară în Derby della Capitale (Derby-ul Capitalei).

Ştefan Radu este anunţat titular duminică, de la ora 19, în derby-ul de pe Olimpico dintre AS Roma şi Lazio Roma, din etapa a 21-a din Serie A. Pentru jucătorul român va fi derby-ul cu numărul 19 din istorie, de alte 10 ori s-a aflat pe bancă sau în tribună, şi este pe locul 11 all-time pentru Lazio, în clasamentul prezenţelor în derby.

Cu toate acestea, Radu nu pare tentat să se retragă prea curând, astfel că cifra poate creşte în următoarele sezoane. Primul pentru Lazio este italianul cu origini engleze Giuseppe Wilson, după 10 sezoane la Lazio Roma, cu 23 de derby-uri, între sezoanele 1969-1979. 

Pe locul 2 sunt Giuseppe Favalli şi Aldo Puccinelli cu câte 21, urmaţi de Paolo Negro, cu 20 de derby-uri. Ştefan Radu este, în acest moment, pe locul 11, cu 18 prezenţe şi o va bifa ppe cea de-a 19-a duminică. Cele mai multe derby-uri AS Roma - Lazio Roma, din istorie, le-a jucat legendarul Francesco Totti, la AS Roma - 44.

Ştefan Radu are 294 de prezenţe pentru Lazio Roma în Serie A, locul trei în istoria clubului, la patru meciuri de locul doi, ocupat de Giuseppe Favalli.

  • 4 milioane de euro a plătit Lazio Roma pentru Ştefan Radu, celor de la Dinamo, în 2008.
  • Cota de piaţă a românului, conform Transfermarkt, este de 5 milioane de euro.

Afla mai multe despre: stefan radu,  

viewscnt
Articole similare