Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Stoichiţă cred că i-a spus". Cornel Dinu laudă schimbarea făcută de Edi Iordănescu la naţională, dar nu-l iartă: "E fantastic. E de propagandist" | EXCLUSIV

"Stoichiţă cred că i-a spus". Cornel Dinu laudă schimbarea făcută de Edi Iordănescu la naţională, dar nu-l iartă: "E fantastic. E de propagandist" | EXCLUSIV
Comentarii

Expertul Orange Sport, Cornel Dinu, a sesizat schimbarea în bine propusă de selecţionerul Edward Iordănescu, dar consideră că "a fost suflată" de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.

Cornel Dinu, după Bosnia - România 1-0

"E o diferenţă foarte mare. M-am uitat la discursul lui Edi. E fantastic. E de propagandist. De ce? E o imensă diferenţă şi a avut un sufleor inspirat. Faţă de 4-3-3 pe care l-a jucat complet neinspirat la Podgorica, formula 3-5-1-1 s-a dovedit mai apropiată de adevăr, vând întâlneşti astfel de echipe, cu jucători care evoluează în campionate mai puternice decât ai noştri. Diferenţa a fost majoră, aşa trebuia să abordeze şi meciul cu Podgorica. Echipei îi lipseşte ceva mental-emoţional. La Podgorica ai aranjat echipa total neinspirat şi mai apropiat de adevăr a fost la Zenica. 

Problema care se pune e... Nu se poate să rateză ocazia aia, prin Puşcaş. Am mai avut ocazii. Doar Puşcaş a reuşit să tragă în fundaşul advers. Bosnia a fost mai mult spre vacanţă, căzută. Am mai avut şi ocazia lui Burcă, lovitura de cap", a declarat Cornel Dinu pentru Orange Sport. 

Cornel Dinu i-a pus din nou sub semnul întrebării capacitatea lui Edi Iordnescu de a fi selecţioner şi a remarcat schimbarea benefică a naţionalei, faţă de înfrângerea cu Muntenegru. Totuşi, fostul antrenor consideră că Mihai Stoichiţă s-a implicat în tactica gândită pentru partida cu Bosnia. 

"Nu poţi veni să ne spui înaintea meciului că problema e mental-emoţională, când tu ai schimbat tactica... Stoichiţă cred că i-a spus. S-a jucat 3-5-1-1. Edi nu e de asemenea nivel, deocamdată, deşi are o capacitate de a epata sfidător, aroganţă. Că el nu-şi strică palmaresul, că a avut ofertă mult mai bună. N-a avut norocul să de ducă în Golf, că dau un exemplu, Boloni, care a avut o ofertă decentă. 

Am convingerea că i s-a şoptit să stăm cu băieţii ăştia în apărare. Diferenţa a fost mult prea mare între meciuri, între ce a gândit la Podgorica, unde sunt sigur că a gândit el, faţă de acum, când i s-a şoptit. I s-a spus să ne închidem foarte bine şi să surprindem, ca dovadă am avut ocazii. 

Apoi, în minutul 74, a băgat cinci jucători de atac. Nu se poate să ajungi la 1-5-5. Cu toată responsabilitatea spun că numirea lui Edi sunt e cu totul diferită faţă de caracteristicile fotbalistice", a mai spus Cornel Dinu. 

 

Afla mai multe despre: edi iordanescucornel dinubosnia romania 

viewscnt
Articole similare