Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Superliga, locul 14 în ierarhia UEFA, în sezonul 2022/2023, peste Austria, Serbia sau Scoţia, dar sub Liechtenstein

Superliga, locul 14 în ierarhia UEFA, în sezonul 2022/2023, peste Austria, Serbia sau Scoţia, dar sub Liechtensteingalerie foto

Fotbal

Comentarii

Sezonul european al echipelor de club este pe terminate. Se aşteaptă doar ultimele reprezentaţii - finalele celor trei competiţii: Liga Campionilor, Europa League şi Conference League.

Prima finală programată este cea din Europa League - a doua competiţie ca valoare şi importanţă, între Sevilla şi AS Roma, miercuri, 31 mai, pe ”Puskas Arena” din Budapesta.

O săptămână mai târziu, intră în scenă West Ham şi Fiorentina în finala din Conference League, pe ”Fortuna Arena” din Praga.

Ultima, dar şi cea mai aşteptată, finala Ligii Campionilor - dintre Manchester City şi Inter Milano, este programată sâmbătă, 10 iunie, pe  ”Ataturk Olympic Stadium” din Istanbul.

Superliga, locul 14 în sezonul 2022/2023

Superliga României a avut un parcurs european onorabil, în acest sezon, în mare parte datorită celor de la CFR Cluj, care au ajuns până în ”primăvara europeană” din Conference League, unde au fost eliminaţi de cei de la Lazio Roma.

Parcursul celorlalte trei echipe româneşti angrenate în Europa, în 2022/2023:

  • Sepsi - a fost eliminată în turul trei preliminar al Conference League, de suedezii de la Djurgardens.
  • FCSB - s-a oprit în grupele Conference League. Le-a avut adversare pe Silkeborg, West Ham şi Anderlecht
  • Universitatea Craiova - a fost eliminată în play-off-ul din Conference League de israelienii de la Hapoel Beer-Sheva, la loviturile de departajare.

În urma acestor performanţe, campionatul României - Superliga - a câştigat un coeficient total de 6.250 - fiind pe locul 14 în ierarhia sezonului european 2022/2023, la egalitate cu Israelul şi Suedia.

Superliga a reuşit să adune mai multe puncte decât au reuşit alte campionate europene, clasate mult mai sus în ierarhia ultimilor cinci ani, cum ar fi Serbia - 5.375, Austria - 4.900  şi Scoţia - 3.500.

În schimb, România a fost depăşită în acest sezon de Liechtenstein, care a strâns un punctaj total neaşteptat. - 6.500.

Sezon bun, dar inutil

Chiar dacă din punct de vedere al coeficientului sezonul 2022/2023 a fost unul bun pentru Superligă, în ierarhia generală, cea care contează, de fapt, a ultimilor cinci ani, nu s-a simţit deloc.

Mai exact, Superliga a picat o poziţie în clasamentul general, de pe locul 25, până pe locul 26, a fost depăşită de Polonia şi Ungaria, dar a trecut peste Bulgaria.

Sezonul european 2023/2024 poate fi unul important pentru campionatul României. Se va şterge sezonul 2018/2019 din contabilitate, unul foarte slab - 2.375 coeficient, iar un eventual sezon la nivelul celui trecut ar putea ridica Superliga cel puţin 5-6 poziţii în clasamentul general.

Afla mai multe despre: superligauefa 

viewscnt
Articole similare