Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Superliga, un nou export incredibil spre Vest! A jucat în barajul de menţinere în prima ligă, iar acum este dorit în Bundesliga

Superliga, un nou export incredibil spre Vest! A jucat în barajul de menţinere în prima ligă, iar acum este dorit în Bundesliga

Fotbal intern

Comentarii

Un jucător care a evoluat la finalul sezonului trecut în barajul de menţinere în Superligă este dorit în această vară de o formaţie de top din Bundesliga.

În perioada de mercato din această vară, campionatul românesc poate face două transferuri de senzaţie spre fotbalul din Europa de Vest.

După ce Rapid l-a vândut pe Rareş Ilie la Nice pentru cinci milioane de euro, acum este rândul Chindiei Târgovişte să îşi direcţioneze unul dintre jucători spre campionatul din Germania.

Marco Dulca, dorit de Hoffenheim

Despre Marco Dulca este vorba, care ar fi pe radarul celor de la Hoffenheim, conform Playsport. Fiul lui Cristian Dulca, selecţionerul naţionalei feminine, este un jucător esenţial la Chindia, atât sub comanda lui Adrian Mihalcea, cât şi a lui Emil Săndoi.

Mijlocaşul de 23 ani are o clauză de 250.000 de euro, ceea ce înseamnă că orice club care plăteşte suma respectivă, îl poate lua pe jucător.

Hoffenheim îl monitorizează de mai mult timp pe Marco Dulca, pentru care are următorul plan. Formaţia din Germania vrea să cumpere şi să îl împrumute la Academico de Viseu, în liga a doua din Portugalia.

Marco Dulca joacă din 2020 la Chindia, care l-a luat de la Farul (înainte Viitorul). A evoluat mai întâi sub formă de împrumut, iar în vara trecută a fost cumpărat definitiv.

În sezonul trecut, mijlocaşul defensiv a jucat în 33 de partide în campionat. A reuşit să marcheze două goluri şi să paseze decisiv tot de două ori.

Mai mult, acesta a fost integralist în cele două meciuri disputate contra Concordiei Chiajna, din barajul de menţinere / promovare în urma căruia Chindia a rămas în prima ligă.

Hoffenheim este unul dintre cluburile care au cunoscut o mare creştere sportivă, financiară şi în popularitate în fotbalul german din ultimul deceniu.

În sezonul trecut a terminat pe locul nouă, iar în sezonul 2018-2019 a jucat în grupele Ligii Campionilor, într-o grupă cu Manchester City, Şahtior Doneţk şi Olympique Lyon.

În respectiva stagiune, ”Hoffe” se afla la ultimul sezon sub comanda lui Julian Nagelsmann (2016-2019), antrenor ce din 2021 o pregăteşte pe marea Bayern Munchen.

Lotul actual al lui Hoffenheim este cotat la circa 176 de milioane de euro, conform transfermarkt.com.

Afla mai multe despre: marco dulcachindiahoffenheim 

viewscnt
Articole similare