You are here:

Supremaţia legendarilor Sir Alex Ferguson şi Mircea Lucescu, în pericol. Un antrenor vine puternic din urmă

Supremaţia legendarilor Sir Alex Ferguson şi Mircea Lucescu, în pericol. Un antrenor vine puternic din urmă

Fotbal

Comentarii

Mircea Lucescu rămâne pe locul secund în topul antrenorilor cu cele mai multe trofee cucerite din istoria fotbalului. Antrenorul român a adunat de-a lungul carierei nu mai puţin de 32 de trofee, însă vine foarte puternic din urmă spaniolul Josep Guardiola şi are timpul necesar să-l depăşească.

Antrenorul român Mircea Lucescu rămâne pe locul secund în topul celor mai titraţi antrenori din istorie, cu 32 de distincţii, însă postura îi este ameninţată de Josep Guardiola. Antrenorul celor de la Manchester City câştigă trofeu după trofeu şi s-a apropiat vertiginos de Top 3 all-time. Publicaţia AS a oferit o atenţie deosebită acestui clasament şi a ilustrat  cei mai valoroşi 10 antrenori din istoria fotbalului. Dacă pe prima poziţie este Alex Ferguson, cu 49 de trofee, la mare distanţă de oricare adversar, locul doi este disputat de Mircea Lucescu (74 de ani), aflat fără echipă la acest moment, şi Josep Guardiola (48 de ani)

Dintre laureaţi, doar Jose Mourinho şi Luis Felipe Scolari mai pot urca în clasament. Chiar dacă nu are angajament în momentul de faţă, portughezul Mourinho nu duce lipsă de oferte şi este gata să-şi adauge în palmare şi alte trofee. De partea cealaltă, Luis Felipe Scolari (70 de ani) antrenează în ţara sa natală, Brazilia, pe Palmeiras.

În top se mai regăsesc, retraşi din activitate, Alex Ferguson (49 trofee), Valeri Lobanovsky (30), Jock Stein (26), Ottmar Hitzfeld (25), Giovanni Trapatoni (23) şi Arsene Wenger (21). 

 

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare