You are here:

Tottenham a câştigat lupta cu PSG şi City pentru ”urmaşul” lui Josko Gvardiol: 14 milioane de euro, la doar 16 ani!

Tottenham a câştigat lupta cu PSG şi City pentru ”urmaşul” lui Josko Gvardiol: 14 milioane de euro, la doar 16 ani!

Fotbal

Comentarii

Tottenham a reuşit o mare lovitură pe piaţa transferurilor: l-a acontat pe cel mai râvnit tânăr fundaş din fotbalul mondial.

Este vorba de fundaşul central Luka Vuskovic, în vârstă de 16 ani, de la Hajduk Split.

Luka Vuskovic a semnat cu Tottenham

Presa din Anglia anunţă că Tottenham a pus la punct toate actele cu Hajduk Split, iar Vuskovic va merge la Londra în schimbul a 12.000.0000 de lire sterline (14.000.000 de euro).

Deoarece nu are vârsta majoratului, Luka Vuskovic va rămâne la Split până în vara lui 2025, când va împlini 18 ani. Odată cu ieşirea Marii Britanii din EU, cluburile din Premier League nu mai pot transfera jucători extracomunitari cu vârsta sub 18 ani.

  • Vuskovic a semnat cu Tottenham un contract valabil pentru cinci sezoane, până în vara lui 2030.
  • 6.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Vuskovic, conform transfermarkt.de.

Cine este Luka Vuskovic?

Luka Vuskovic măsoară 1,93 m, la doar 16 ani, şi mai avea un contract valabil cu Hajduk Split până în vara lui 2026. Nu va mai fi cazul, pentru că în 2025 va ajunge la Tottenham.

  • La vârsta sa, Vuskovic a bifat prezenţe pentru naţionalele U15, U16 şi U17 ale Croaţiei, plus 11 meciuri şi un gol la echipa de seniori a celor de la Hajduk Split.

Luka Vuskovic provine dintr-o familie de sportivi. Fratele său, Mario Vuskovic, evoluează la Hamburg. Mario este depistat cu o substanţă interzisă la un control doping şi aşteaptă verdictul final al anchetei.

Tatăl celor doi, Daniel, a evoluat şi el la nivelul primei ligi din Croaţia, la Hajduk Split, Sibenik sau Zadar.

Bunicul său, Mario, a evoluat pentru Hajduk Split, Heerenveen şi NK Omis, însă s-a stins din viaţă la doar 31 de ani, în 1985

Afla mai multe despre: gvardiolvukovicpsgcityhajduk 

viewscnt
Articole similare