Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Trădătorul”. Italienii au pus tunurile pe Adrian Mutu! Ce acuzatii i se aduc "Briliantului"

”Trădătorul”. Italienii au pus tunurile pe Adrian Mutu! Ce acuzatii i se aduc "Briliantului"

Serie A

Comentarii

Adrian Mutu (43 de ani) a agăţat ghetele în cui în vara anului 2016.

”Trădătorul”. Italienii au pus tunurile pe Adrian Mutu! Ce acuzatii i se aduc "Briliantului"

Adrian Mutu a făcut furori în Serie A - a marcat peste 100 de goluri în campioantul Italiei, dintre care jumătate (54 de goluri) pentru Fiorentina.

Însă ”Briliantul” a rămas şi în memoria celor de la Juventus. El a fost inclus în topul celor mai tari transferuri efectuate de gruparea bianconerilor în perioada de mercato din iarnă.

Acum 16 ani - Mutu era suspendat din cauza scandalului de dopaj de la Chelsea, dar pe 12 ianuarie ajungea la Juventus printr-un artificiu de regulament. 

Italienii ”îi bat obrazul” lui Mutu după 16 ani! Jurnalişti din Peninsulă au titrat un articol prin care ”îl pun la zid” pe Mutu: ”Juve l-a salvat de la prăbuşire, dar el a trădat-o!”.

Aşa au început italienii articolul împotriva lui Mutu. ”Când Juventus a fost retrogradată în Serie B, Mutu nu a avut nicio o intenţie de a-şi continua cariera în eşalonul secund şi a cerut să plece la Fiorentina. A fost, fără dar şi poate, o decizie care a adus multe probleme şi a provocat un adevărat haos. Pentru că Juventus a fost salvarea românului după problemele pe care le-a avut la Chelsea, când nimeni nu l-a mai vrut! Un pic de recunoştinţa din partea lui sigur nu ar fi stricat”, scrie presa din Italia. 

Mutu, cariera importantă în Serie A

Românul a semnat cu Livorno, din postura de jucător liber, deoarece, conform regulamentului de atunci, Juventus nu putea transfera un jucător extracomunitar (n.r. România nu era încă în Uniunea Europeană) pentru că erau toate locurile ocupate. Dar putea aduce de la un club din Italia! Şi astfel, Livorno l-a cedat pe Mutu la Torino.

La Juventus, Mutu a jucat 33 de meciuri şi a marcat 3 goluri. Adrian Mutu a jucat în Serie A aproape 12 ani, timp în care a evoluat în 271 de meciuri şi a marcat 103 goluri.

În Serie A, Mutu a jucat la Inter, Verona, Parma, Livorno, Juventus, Fiorentina şi Cesena. El s-a retras oficial abia în 2022, cu ocazia unui meci demonstrativ, Team Romania - Team World Stars, scor 3-3. Luna aceasta, a semnat un nou contract de antrenor principal la Rapid, valabil până în 2025. 

Ce a decis Comisia de Disciplină după incidentele de la U Craiova 1948 – FC Rapid + Câte etape a fost suspendat Alex Ioniţă

Afla mai multe despre: adrian mutujuventus 

viewscnt
Articole similare