Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţvetcov nu a reuşit să termine cursa de şosea de la Jocurile Olimpice. Belgianul Van Avermaet este noul campion olimpic la ciclism

Ţvetcov nu a reuşit să termine cursa de şosea de la Jocurile Olimpice. Belgianul Van Avermaet este noul campion olimpic la ciclism
Comentarii

Rutierul belgian Greg Van Avermaet a câştigat medalia de aur în cursa de ciclism pe şosea, la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro


Van Avermaet (31 ani), care a purtat tricoul galben de lider al clasamentului general în ediţia de anul acesta a Turului Franţei, s-a impus la sprint cu timpul de 6 h 10 min 05 sec pe cei 237,5 km. Medalia de argint a revenit danezului Jakob Fuglsang, cronometrat cu acelaşi timp ca învingătorul, în timp ce bronzul a fost adjudecat de polonezul Rafal Majka, sosit la cinci secunde.

Românul Serghei Ţvetcov nu a reuşit să termine cursa, care a fost oprită pentru concurenţii cu mai mult de jumătate de oră întârziere faţă de câştigător. Doar 63 de rutieri au fost clasaţi din 144 care au luat startul.

Ţvetcov a concurat la Rio fără bicicleta sa de concurs, rătăcită de compania Air China, după ce s-a pregătit în această ţară. ''Bagajul nu a sosit încă şi nimeni nu ştie unde este. Am avut noroc cu Federaţia Română de Ciclism, care mi-a trimis bicicleta de rezervă'', a afirmat pe Facebook ciclistul de peste Prut, care a avut astfel probleme cu setările bicicletei şi restul echipamentului.

Italianul Vincenzo Nibali şi columbianul Sergio Henao au căzut în timp ce se aflau în plutonul din faţă, pe ultima pantă, cu zece kilometri înainte de sosire. Britanicul Geraint Thomas a căzut şi el pe ultima pantă.

Rutierul olandez Tom Dumoulin, care şi-a fracturat încheietura unei mâini la ediţia din acest an a Turului Franţei, a abandonat după doar 10 km.

Clasament final:

1. Greg Van Avermaet (Belgia) 6:10.5
2. Jakob Fuglsang (Danemarca) 6:10:05
3. Rafal Majka (Polonia) 6:10:10
4. Julian Alaphilippe (Franţa) 6:10:27
5. Joaquim Rodriguez (Spania) 6:10:27
6. Fabio Aru (Italia) 6:10:27

viewscnt
Articole similare