You are here:

U BT Cluj, prima victorie în grupa B a BKT EuroCup, în deplasare, cu Towers Hamburg

U BT Cluj, prima victorie în grupa B a BKT EuroCup, în deplasare, cu Towers Hamburg

Baschet

Comentarii

Campioana U Banca Transilvania Cluj a obţinut marţi, în deplasare, prima victorie din grupa B a BKT EuroCup, cu formaţia germană Towers Hamburg, scor 103-67 (47-27), în etapa a IV-a.

Principalii marcatori ai partidei au fost Barnett 15, Ivey 14, Rich 10, pentru gazde, respectiv Simpson 28 puncte, Mokoka 13, Salin 12, Stephens 11, pentru U BT Cluj, care a dominat categoric disputa de la Hamburg. Toţi cei 12 jucători din lotul campioanei României şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

În primele meciuri din grupa B, formaţia antrenată de Mihai Silvăşan a înregistrat trei eşecuri: 86-93 cu Cedevita Olimpija Ljubljana, 73-84 cu JL Bourg şi 96-105 cu Valencia Basket.

Următoarea partidă pentru U BT Cluj va fi tot în deplasare, în 23 octombrie, cu Hapoel Ierusalim.

În etapa a IV-a s-a mai jucat meciul dintre Cedevita - Lietkabelis Panevezys 76-72, celelalte dispute programate fiind între JL Bourg – Turk Telekom, Aris Salonic – Hapoel Ierusalim, Valencia Basket – Umana Reyer Veneţia.

Meciurile din turul grupei B se joacă până în 29 noiembrie, după care returul va avea loc în perioada 3 decembrie – 5 februarie. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor evolua eliminatoriu în optimi. Sistemul continuă cu meciurile din sferturi, semifinale şi finală.

În grupa A a celei de-a doua competiţii valorice a continentului joacă formaţiile Hapoel Tel Aviv, Gran Canaria, Joventut Badalona, ratiopharm Ulm, Buducnost Podgorica, Beşiktaş, Bahcesehir College Istanbul, Wolves Vilnius, Energia Trento, Trefl Sopot.

În 2024, Paris Basketball a câştigat trofeul BKT EuroCup, competiţie în care campioana U BT Cluj a ajuns în premieră până în faza sferturilor de finală, în care a cedat în faţa London Lions, în manşă unică, cu 91-79.

Afla mai multe despre: u bt clujeruocup 

viewscnt
Articole similare