Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimele pregătiri pentru implementarea sistemului VAR în România. La ce stadiu a ajuns procesul

Ultimele pregătiri pentru implementarea sistemului VAR în România. La ce stadiu a ajuns procesul

Fotbal intern

Comentarii

Implementarea VAR în competiţiile din România parcurge una din ultimele etape, anume monitorizarea şi validarea din partea FIFA a sistemului şi a procedurilor.

Ultimele pregătiri pentru implementarea sistemului VAR în România. La ce stadiu a ajuns procesul de introducere al asistenţei video

În urma acestui proces, pe parcursul căruia oficiali FIFA asistă la antrenamentele arbitrilor, oficialii de joc, operatorii video şi sistemul vor primi acreditările necesare.

Săptămâna trecută, Mike van der Roest, responsabilul VAR în cadrul forului mondial, s-a aflat la Bucureşti şi a monitorizat la Buftea activitatea arbitrilor, operatorilor video şi a tuturor celor implicaţi şi a vorbit despre acest aspecte.

”Marile provocări sunt întotdeauna cele legate de antrenamentul şi procesul de învăţare a arbitrilor. Ne dorim să avem consistenţă şi uniformitate în luarea deciziilor, aşa că e mult de muncă.

Rolul de VAR este unul ce ţine de experienţă şi nu poate fi învăţat peste noapte. Instrucţiuni clare şi ferme sunt necesare pentru ca arbitrii să fie pregătiţi pentru competiţii.

(n.r. mesaj pentru arbitrii români înaintea primul sezon cu VAR) Să fie calmi, să se bucure şi le urez mult noroc!

(n.r. despre fanii fotbalului din România) VAR nu va reuşi să rezolve toate problemele. Discuţii privind arbitrajul vor mai fi. Putem avea interpretări în Legile Jocului, nu toate regulile pot fi judecate în alb şi negru. Discuţii privind decizii de penalty/neacordarea lui sau eliminări pot apărea în continuare.

Cu toate acestea, VAR este de mare ajutor şi poate ajuta arbitrul să revadă anumite situaţii care, în lipsa asistenţei video, pot crea erori mari.

VAR poate ajuta ca desfăşurarea jocului să nu mai fie influenţată de decizii eronate: de exemplu, o echipă poate primi un penalty meritat în urma analizării fazei”, a declarat Mike van der Roest, conform frf.ro.

La începutul anului, Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), a anunţat care ar putea fi primul meci din România care ar beneficia de sistemul VAR.

Afla mai multe despre: frfvarliga 1 

viewscnt
Articole similare