Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimele studii referitoare la jocul responsabil în cazinouri

Ultimele studii referitoare la jocul responsabil în cazinouri

Pariuri sportive

Comentarii

Responsabilitatea în ceea ce priveşte jocurile de noroc este de foarte mult timp una din priorităţile marilor jucători din industria de gambling atât din România cât şi din străinătate. Şi asta pentru că riscurile asociate cu jocurile de noroc sunt foarte bine cunoscute de către aceştia.

Astfel că orice cazino fizic sau online doreşte să îşi protejeze clienţii cât mai mult de astfel de comportamente distructive. În acest sens există numeroase măsuri de combatere şi control a activităţilor care pot afecta jucătorii şi o serie întreagă de măsuri pe care aceştia le pot lua în mod direct atunci când se gândesc să pună un pariu.

Desigur exista deja anumite metode prin care jucătorii pot fi controlaţi direct de către operatorii platformei sau a site-ului, însă rezolvarea problemei de fond vine numai după înţelegerea ei pe deplin.

Însă eficienta acestor măsuri luate de diferite cazinouri trebuie de asemenea studiata. Doar în acest mod se poate stabili care sunt cele mai eficiente şi care sunt mai mult ignorate de către

jucători.  Astfel, s-au realizat o serie de studii privind felul în care aceste măsuri funcţionează şi impactul pe care acestea le au la nivelul jucătorilor.

Spre exemplu, un astfel de studiu este cel realizat de Michael J. A. Wohl, şi publicat în 2013 în prestigioasa revistă Frontiers în Psychology, explică efectele pe care urmărirea unui filmuleţ de 3 minute, în care sunt prezentate felul în care funcţionează jocurile de tip slot şi care sunt şansele de câştig la acestea, le poate avea asupra jucătorilor care îl urmăresc.

Studiul a relevat faptul că a existat o mult mai mare înţelegere a felului în care jocurile de noroc funcţionează în rândurile acestora şi chiar o temperare în ceea ce priveşte felul în care pariurile erau plasate.

Un alt studiu foarte important în ceea ce priveşte activitatea celor care frecventează cazinouri este cel din 2020, realizat de Jakob Jonsson, în care este explicat impactul pe care materialele
informative, primite prin poştă sau prin telefon, îl poate avea asupra pariorilor.

Acesta a constatat că o scădere considerabilă a pierderilor suferite din cauza pariurilor în rândurile celor care au primit astfel de materiale. În plus, în cazul celor care au primit astfel de informaţii prin telefon, s-a putut constata chiar şi o sporire a măsurilor de prevenire a eventualelor probleme asociate cu jocurile de noroc, pe care jucătorii le-au luat singuri.

Astfel, concluzia acestor studii a fost că lipsa de informaţii privind riscurile asociate cu astfel de jocuri este principala cauză a comportamentelor distructive din rândurile jucătorilor. În cursul acestui an un nou studiu urmează să fie lansat, care să implice atât mediul universitar cât şi companiile din industria de jocuri de noroc.

Studiul, care se va desfăşura pe durata a 4 ani, urmăreşte să înţeleagă mai bine cum poate industria de jocuri de noroc, în special cazinouri online, să vina în sprijinul jucătorului, oferindu-i mai multă protecţie şi mai multe opţiuni când vine vorba de măsuri prin care să se poată proteja singur.

Acesta este poate unul din cele mai importante studii din acest domeniu în primul rând pentru că este unul din puţinele în care sunt implicate atât companiile mari din industria de gambling şi betting cât şi membri din zona academică.

Studiul ar urma să scoată la iveală noi dimensiuni ale fenomenului de jocuri online şi să ofere o nouă perspectivă asupra clienţilor săi, astfel încât companiile să îi poată proteja mai bine. De-a lungul timpului au existat multe studii şi iniţiative la care au participat numeroase companii din industria de jocuri de noroc.

Această participare poate fi cel mai bine observată prin diferitele mesaje de avertizare care se găsesc pe diferitele platforme ale cazinourilor online şi de asemenea prin numeroasele programe derulate în scopul sprijinirii celor cu anumite probleme legate de jocurile de noroc.

Astfel de studii şi iniţiative, deşi pot părea inutile pentru unii, sunt cât se poate de folositoare atunci când vine vorba de informarea publicului şi de oferirea de alternative pentru cei care au deja o anumită problema cu jocurile de noroc.

Există numeroase exemple de oameni care au reuşit să îşi depăşească problemele legate de dependenţă de jocurile de noroc sau multe alte comportamente abuzive care puteau duce chiar şi la manifestări distructive, care le puteau afecta viaţa personală sau profesională.

Afla mai multe despre: advertorial 

viewscnt
Articole similare