Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimul român campion în Premier League îl sfătuieşte pe Radu Drăguşin: ”Să aibă grijă!” | EXCLUSIV

Ultimul român campion în Premier League îl sfătuieşte pe Radu Drăguşin: ”Să aibă grijă!” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Fundaşul român Radu Drăguşin (21 de ani) pare predestinat unui transfer la Tottenham Hotspur, în zilele următoare.

Celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano a livrat o serie de informaţii, marţi, prin care se înţelege că este doar o chestiune de timp până când Radu Drăguşin va părăsi Italia.

Costel Pantilimon, sfaturi pentru Radu Drăguşin: ”Să nu lase garda jos!”

Se pare că Tottenham va plăti pentru Radu Drăguşin 25.000.000 de euro, plus alte 5.000.000 de euro sub formă de bonusuri. De asemenea, în afacere va fi inclus şi fundaşul dreapta Djed Spence, care va merge sub formă de împrumut la Genova.

Costel Pantilimon, dublu campion al Angliei cu Manchester City (2011/2012 şi 2013/2014), s-a arătat încântat de faptul că Radu Drăguşin ar putea semna, curând, cu Tottenham Hotspur şi chiar i-a oferit câteva sfaturi utile tânărului său conaţional.

  • ”Panti” are o singură medalie de campion. În 2011/2012, încă exista regulamentul cu minim 10 meciuri în campionat pentru a primi medalia de campion. În 2013/2014, englezii au diminuat regula, de la 10, la 5 meciuri, iar portarul român bifase 7 meciuri în Premier League.

”(Cum ţi se pare mutarea lui Drăguşin la Tottenham?) O mutare excelentă. Sper să se întâmple odată pentru că văd că de ceva timp se tot se tot scrie. Se tot încearcă diferite feluri de negocieri cu diferite echipe.

Cred că e o echipă potrivită pentru el. Că dacă s-au tot făcut atâtea demersuri, şi s-a insistat foarte mult pe ideea de a aduce, cred că ar fi o mişcare foarte benefică şi important să fii dorit şi mai ales dacă eşti dorit de club, de antrenor. Şi cred că are toate calităţile, cumva, să se reuşească.

(Alegerea bună în detrimentul lui Bayern/Napoli?) Acum ştii cum e. Dacă sunt adevărate toate şi dacă într-adevăr s-a ajuns până la Bayern Munchen...

În continuare, vorbim de trei echipe foarte mari ale Europei. Important ca el să găsească mediu potrivit. Şi cred că... Uite, Tottenham cred că a început cumva negocierile de ceva timp şi e o echipă care l-a dorit din din primul minut, după ce şi-au dat seama de calităţile lui.

Cred că e bine să meargă undeva unde, într-adevăr  este vioara întâi, este dorit, clubul are nevoie, antrenorul are nevoie de el. Toate calităţile fizice în primă fază îl recomandă pentru fotbalul din Anglia şi sper să fie de bun augur. Sper să fie un pas important în cariera.

(Cât de mult îl va ajuta faptul că Tottenham nu stă foarte bine numeric pe postul de fundaş central?)

Fii convins că nu o să rămână aşa. Mai fac achiziţii. Sunt convins că ei ştiu că cumva campionatului Angliei e de uzură. Tot timpul pot apărea probleme. Majoritatea jucătorilor sunt şi jucători internaţionali. Vor merge şi la echipa naţională. O să apară tot felul de probleme.

Acum totul depinde cumva de el. Cât de repede va înţelege mişcarea clubului, tot ce se cere de la el ca să se poată cumva să îşi facă loc în echipă. Şi să se dea acelaşi randament pe care l-a dat şi la Genoa.

(Ce sfat i-ai da?) Să fie conştient că orice antrenament este mult mai greu decât un meci. Să muncească din greu, să nu lase niciodată garda jos, să fie conştient că cerinţele o să fie foarte mari. O să-l privească lumea, în momentul de faţă, ca pe o certitudine.

O să se treacă de statutul de jucător promiţător, chiar dacă are o vârstă destul de fragedă. Se aşteaptă cumva să fie un jucător care de randament imediat. Să aibă grijă la tot ceea ce face, să fie focusat doar pentru pentru fenomen.

E uşor să ajungi acolo, dar pe deoparte foarte greu să te menţii, pentru că cerintele sunt foarte mari.

(Cât de lungă îi va fi perioada de acomodare?) Ai nevoie de acomodare pentru că în continuare există o diferenţă foarte mare, ok climatic în primă fază, iarăşi ritmul ritmul de joc, mentalitatea, iarăşi e foarte diferite faţă de ceea ce a găsit el sunt convins în Italia.

Dar până la urmă, depinde de grupul pe care îl are. Depinde cât de repede va ajuta şi clubul şi antrenorul să se se acomodeze.

Eu cred că are toate toate premisele să reuşească. Este un copil din ce văd şi ce aud despre el este un copil preocupat de fenomen, cu o educaţie bună, profesionist şi cred cumva că dacă nu se abate de la aceleaşi principii pe care le-a avut până acum cred că va fi va fi o chestie destul de normală pentru el.

”Transferul luI Radu va deschide multe uşi”

(O confirmare a lui eventual ar ridica puţin cota şi a fotbaliştilor români a celorlalţi fotbalişti români?)

Clar! Cum să nu? Este, cred că primul după Dan Petrescu, fusesem eu cu Gabi Tamaş, şi tot aşa am dat drumul din nou la piaţa din Anglia.

După noi venise Chiricheş venise după aia cred că şi Gardoş, dacă nu mă înşel şi Florin Andone, cu toate că venea din Spania.

Şi iarăşi a urmat o perioada de stagnare, pentru că nivelul e foarte ridicat şi nu-i aşa de uşor să ajungi acolo. Dar cu siguranţă va deschide multe uşi.

E un jucător tânăr, jucător care a confirmat într-un campionat puternic al Europei, cel al Italiei. Cred că era normal să facă pasul şi sper încă o dată, dacă nu-i semnat încă, dar sper să se întâmple, pentru că e într-adevăr un campionat care o să-i placă şi care cumva îi va aduce foarte multe beneficii”, a declarat Costel Pantilimon, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: costel pantilimonradu dragusintottenhammanchester city 

viewscnt
Articole similare