Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un club din Liga 1 are datorii de peste 34 de milioane de euro, mult mai mari decât CFR Cluj. O nouă situaţie îngrijorătoare. Cifrele oficiale

Un club din Liga 1 are datorii de peste 34 de milioane de euro, mult mai mari decât CFR Cluj. O nouă situaţie îngrijorătoare. Cifrele oficialegalerie foto

Superliga

Comentarii

Un club din Liga 1, care la începutul acestui sezon a jucat în preliminariile Conference League, figurează cu o datorie incredibil de mare pentru nivelul din fotbalul românesc.

Una dintre echipele din Liga 1 care au manifestat în ultimii ani o atenţie deosebită la balanţa financiară a clubului a încheiat anul fiscal 2021 cu o datorie istorică pentru Liga 1.

Clubul din Liga 1 cu datorii de peste 34 de milioane de euro

Fotbalul din România este tot mai chinuit de probleme financiare şi bilanţurile depuse la Ministerul de Finanţe confirmă dificultăţile pe care le întâmpină echipele de la noi. Joi, a apărut informaţia că CFR Cluj are datorii de 26 de milioane de euro.

O echipă din Liga 1 tocmai ce a stabilit un nou record în materie de datorii. În bilanţul pe anul fiscal 2021, Sepsi Sfântu Gheorghe figurează cu o datorie de peste 34 de milioane de euro.

Anul trecut, Sepsi a fost în play-off şi a terminat pe loc de Conference League, de unde a fost eliminată însă de Spartak Trnava.

Câteva date din bilanţul lui Sepsi pe anul fiscal 2021

  • Venituri totale: 37.206.392 lei (7,53 milioane de euro)
  • Cheltuieli totale: 37.795.561 lei (7,63 milioane de euro)

Datorii pe termen scurt

  • Credite în conturi curente şi alte împrumuturi: 193.469 lei
  • Datorii faţă de angajaţi 1,52 milioane de lei
  • Datorii faţă de autorităţile fiscale: 4,97 milioane de lei.
  • Alte datorii: 4,36 milioane de lei

Datorii pe termen lung:

  • Credite şi împrumuturi: 156.526 lei
  • Alte datorii, subvenţii şi venituri în avans: 158.947.454 lei

Datorii totale: 170 de milioane de lei (34,3 milioane de euro)

Construirea noului stadion al lui Sepsi a provocat datorii istorice

Foarte probabil, cea mai mare parte a datoriei lui Sepsi a fost cauzată de construirea unui stadion. Noua arenă din Sfântu Gheorghe şi baza sportivă din jurul său au costat aproximativ 25 de milioane de euro.

Finanţarea a fost asigurată de guvernul Ungariei, dar se pare că Sepsi a primit banii sub formă de credit.

Sepsi surprinde şi la un alt capitol. Pe anul fiscal 2021, echipa din Sfântu Gheorghe a încasat din sponsorizări nu mai puţin de 15,9 milioane de lei (3,2 milioane de euro). Prin comparaţie, campioana CFR Cluj a atras anul trecut venituri din sponsorizări în valoare totală de 13,49 milioane de lei (2,72 milioane de euro).

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sepsi 

viewscnt
Articole similare