Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Datoria uriaşă i-a făcut pe acţionarii lui CFR Cluj să anunţe angajaţii soarta clubului: "Au mărturisit". Ce urmează să se întâmple | ULTIMA ORĂ

Datoria uriaşă i-a făcut pe acţionarii lui CFR Cluj să anunţe angajaţii soarta clubului: "Au mărturisit". Ce urmează să se întâmple | ULTIMA ORĂ

CFR Cluj

Comentarii

Preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, a oferit o primă reacţie din partea campioanei Ligii 1, care figurează cu o datorie de peste 26 de milioane de euro. Doar în 2021, clubul ardelean a suferit pierderi de opt milioane de euro.

Raportul financiar al lui CFR Cluj arată o situaţie sumbră în curtea clubului care domină fotbalul românesc de mai mulţi ani. Cu prezenţe constante în grupele competiţiilor europene, CFR Cluj n-a reuşit să se redreseze din punct de vedere al bilanţului. 

Datele oficiale până la finalul anului 2021 indică datorii în valoare de 129.856.351 lei (aproximativ 26.280.000 euro), dintre care 26.232.739 de lei sunt către angajaţi. 

2019 a fost ultimul an în care CFR Cluj a fost pe plus, cu 5.262.787 lei, atunci când a ajuns în 16-imile de finală ale Europa League, unde a fost eliminată de Sevilla. 

Ce decizie au luat acţionarii lui CFR Cluj. Clubul figurează cu o datorie de 26 de milioane de euro

Cristi Balaj a oferit primele explicaţii după apariţia cifrelor. Preşedintele a dat asigurări că nu se va intra într-o nouă insolvenţă şi că acţionarul majoritar, Nelu Varga, şi acţionarul minoritar, Ştefan Gadola, au anunţat în club că vor continua finanţarea, pentru noi performanţe.

De altfel, majoritarea datoriilor sunt către acţionarii lui CFR Cluj

"Nu există şanse ca CFR să intre în insolvenţă. Datoriile sunt către acţionari, care au şi mărturisit că vor finanţa clubul în continuare şi vor fi de un real suport, pentru a câştiga campionatul. 

Vom aduce jucători care vor fi valorificaţi ulterior. Mi-e greu să vorbesc pe cifre, e subiectul apărut azi, am avut alte preocupări. Nu sunt pregătit să vorbesc pe sume, dar majoritatea, mai mult de jumătate dintre datorii sunt către acţionari. Există o eşalonare către finanţare care e respectată cu stricteţe", a declarat Cristi Balaj pentru Orange Sport. 

Începând din iarnă, odată cu schimbarea conducerii în Gruia, CFR Cluj a achitat din datorii, pentru a putea obţine licenţa pentru sezonul următor din Liga 1. 

"Situaţia financiară, după ce am depus la 31 martie pentru licenţiere, arată diferit. Au fost achitate sume importante. Au venit şi bani din sponsorizări şi alte activităţi economice. S-a plătit către angajaţi, cei mai mulţi sportivi, bonusuri şi prime pentru campionatul precedent. 

(n.r. - suma datorată) E rezultatul managementului anterior. Am găsit contracte care trebuiau respectate. Am avut un mercato scurt cu multe rezilieri. Nu aş vrea să blamez cât s-au câştigat campionate, că e şi meritul lor", a adăugat preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj

CFR Cluj defilează spre un nou titlu în Liga 1

CFR Cluj continuă să profite de forma bună pe care o are şi de paşii greşiţi ai FCSB. 

Campioana României a înregistrat două victorii şi o remiză în play-off, iar liderul are 45 de puncte în fruntea clasamentului. FCSB e pe locul secund, cu 37 de puncte.

În următoarea etapă din Liga 1, echipa antrenată de CFR Cluj joacă în deplasare cu Universitatea Craiova, duminică, de la 20:30, în direct pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro. 

 

Afla mai multe despre: cfr cluj datoriecristi balajnelu varganelu vargastefan gadola 

viewscnt
Articole similare