Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fond american de investiţii vrea să se implice la Farul! Deţine în portofoliu echipe importante din Europa

Un fond american de investiţii vrea să se implice la Farul! Deţine în portofoliu echipe importante din Europa

Fotbal

Comentarii

Gică Hagi (58 de ani) a cerut ajutor financiar pentru a-şi duce proiectul de la Constanţa la următorul nivel, însă acest sprijin ar putea veni de unde se aştepta mai puţin.

Conform gsp.ro, directorul general al celor de la Genoa, Andres Blazquez, a declarat că şi-ar dori să intre în acţionariatul echipei Farul Constanţa, impresionat de munca pe care o depune Gică Hagi la malul mării.

777 Partners, implicată activ în fotbalul mondial

Aşadar, fondul american de investiţii 777 Partners, ar putea să intre, cât de curând, în acţionariatul campioanei României.

Fondul înfiinţat în 2015, cu sediul la Miami, are mai multe formaţii importante în portofoliu, precum Standard Liege (Belgia), FC Red Star (Franţa), Vasco da Gama (Brazilia) şi Hertha Berlin (Germania), Everton (Anglia). De asemenea, 777 Partners este acţionar minoritar şi la Sevilla, acolo unde deţine 7,5% din acţiuni.

  • În martie 2022, 777 Partners a plătit 55.000.000 de euro pentru 100% din acţiunile celor de la Standard Liege.
  • În septembrie 2023, suporterii lui Standard au protestat la adresa noilor patroni, pe motiv că aceştia nu au făcut investiţiile promise. 

De doi ani am stabilit contacte, am primit referinţe bune de la Răzvan Raţ, cu care sunt prieten de zece ani. Şi cu el m-am consultat când am decis să-l transferăm definitiv de la Juventus pe Drăguşin. El ne-a pus şi în legătură cu Hagi.

Face o treabă extraordinară la Constanţa cu Academia lui. Ne-ar interesa să intrăm în acţionariatul Farului, aşa am mai făcut şi în alte ţări, avem un portofoliu important.

La un club din Bucureşti e mai greu să ajungem, dar suntem deschişi la colaborări”, a declarat Andres Blazquez pentru sursa citată.

Gică Hagi a cerut de mai multe ori ajutor din partea multinaţionalelor şi a oamenilor de afaceri din Constanţa, pentru a-şi mări investiţiile la Farul, însă efectul nu a fost cel dorit. Puţini s-au grăbit să intre în acţionariatul clubului său.

Afla mai multe despre: 777 partnerssevillaherthaevertongica hagi 

viewscnt
Articole similare