adplus-dvertising
You are here:

Un polonez aflat de două săptămâni în Liga 1: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce l-a uimit

Un polonez aflat de două săptămâni în Liga 1: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce l-a uimit

Superliga

Comentarii

Adrian Cierpka, un mijlocaş polonez în vârstă de 26 de ani, a rămas surprins de ceea ce a găsit în fotbalul românesc.

Adrian Cierpka a fost transferat de CS Mioveni în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce mijlocaşul polonez s-a despărţit de Gornik Leczna.

Pentru Cierpka, transferul la CS Mioveni este prima aventură în străinătate şi s-a declarat uimit de ceea e a întâlnit în fotbalul din România.

Polonezul Cierpka, uimit de fotbalul din România: ”Acest lucru m-a surprins”

În vârstă de 26 de ani, Adrian Cierpka a jucat până acum doar în Polonia. El a început fotbalul la Lech Poznan şi a mai evoluat pentru Miedz Legnica, Wisla Pulawy, Warta Poznan şi Gornik Leczna. În general, doar prin liga secundă a Poloniei.

Transferul la CS Mioveni este prima sa aventură în fotbalul din afara graniţelor Poloniei. Aflat de două săptămâni în România, Adrian Cierpka spune că a rămas surprins de cât de bine se pregătesc meciurile şi susţine că n-a întâlnit aşa ceva în Polonia:

”În fiecare zi avem vizionări, analiza adversarului... Există o mulţime de tactici. Acest lucru m-a surprins, pentru că nu am întâlnit niciodată o astfel de abordare în Polonia.

Cu toate acestea, antrenorul (n.r. Alexandru Pelici) m-a susţinut încă de la început. La început am avut o conversaţie lungă în engleză şi mi-a spus direct ce aşteaptă de la mine pe teren.

Am aflat că se joacă în mai multe sisteme în timpul unui meci, ceea ce este diferit faţă de Polonia. Cu siguranţă mă pot dezolvat aici”, a declarat Adrian Cierpka, într-un interviu pentru TVP.pl.

Polonezul Cierpka, uimit şi de români

Plin de entuziasm, mijlocaşul polonez susţine că şi românii l-au impresionat, mai ales prin pozitivismul pe care îl arată.

”Pot vorbi la superlativ despre ceea ce am găsit aici (n.r. în România). Sunt aici de două săptămâni şi sunt mulţumit de abordarea şi de ajutorul lor.

Românii sunt pozitivi în ceea ce priveşte viaţa, zâmbesc, dar în acelaţi timp sunt şi foarte expresivi şi reacţionează spontan la toate”, a mai spus Cierpka.

viewscnt
Articole similare