You are here:

UPDATE | Ladislau Boloni a fost prezentat oficial la noua sa echipă: ”Clubul este ambiţios, dar la fel sunt şi eu”

UPDATE | Ladislau Boloni a fost prezentat oficial la noua sa echipă: ”Clubul este ambiţios, dar la fel sunt şi eu”galerie foto
Comentarii

Ladislau Boloni s-a despărţit, în luna mai, de Antwerp, însă n-a stat prea mult timp departe de fotbal. El a fost prezentat astăzi la KAA Gent

UPDATE | Laszlo Boloni a fost prezentat ca antrenor al formaţiei KAA Gent. Românul a semnat un contract pe două sezoane şi bifează a treia experienţă în Belgia, după Antwerp şi Standard Liege.

”Numele meu este Laszlo Boloni” a glumit românul la prezentarea oficială. ”Sunt fericit să mă alătur acestui club, care este unul foarte mare în Belgia. Aici mă simt ca acasă. Clubul este ambiţios, la fel sunt şi eu. Cred că împreună putem face paşi importanţi în faţă” au fost primele cuvinte ale tehnicianului român.

UPDATE | Presa din Belgia notează că Ladislau Boloni s-a înţeles cu oficialii clubului, iar antrenorul român a condus deja primul antrenament la Gent, echipă care va juca în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.


Presa din Belgia notează că Ladislau Boloni va fi prezentat, astăzi, pe banca tehnică a lui Gent, după plecarea lui Jess Thorup. 

Gent are un start dezamăgitor de sezon, cu două înfrângeri înregistrate în primele două etape disputate în prima ligă. Belgienii privesc cu surprindere demiterea lui Thorup, antrenor care a fost numit în 2018, iar în două sezoane, deşi a pierdut 24 de meciuri, echipa sa a lăsat mereu impresia unui fotbal spectaculos şi extrem de ofensiv. Thorup este fostul selecţioner al Danemarcei U21, iar timp de trei sezoane a antrenat-o pe FC Midtjylland. În sezonul trecut, el a dus-o pe Gent pe poziţia secundă a ligii belgiene.

Laszlo Boloni a condus-o pe Antwerp în 118 meciuri, din iulie 2017 până în mai 2020. Antrenorul român a transformat o nou promovată într-o echipă de cupe europene şi a obţinut 52 de victorii la Antwerp, pierzând doar 34 de meciuri. Formaţia sa a marcat 171 de goluri în această perioadă.

Cine este KAA Gent, posibila destinaţie a lui Ladislau Boloni

Koninklijke Atletiek Associatie Gent este un club înfiinţat în urmă cu 156 de ani, care îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe arena Ghelamco.

Clubul este condus de Ivan de Witte, fostul preşedinte al ligii belgiene de fotbal. Gent a terminat sezonul trecut pe locul 2 şi are un lot cotat la 84 de milioane de euro.

Cel mai bine scump fotbalist din lot este Roman Yaremchuk, a cărui cotă de piaţă ajunge la 9.5 milioane de euro. Elisha Owusu şi Niklas Dorsch sunt următorii cu cote de 7.5 milioane de euro, respectiv 6 milioane de euro. Gent şi-a pierdut cel mai bun jucător, golgheterul Jonathan David, vândut la Lille, în Ligue 1, pentru 30 de milioane de euro.

Gent a cucerit titlul în stagiunea 2014-2015 şi a terminat de trei ori în istoria sa pe locul 2 în clasament. Totodată, Gent are Cupa Belgiei în palmares (de trei ori), Supercupa Belgiei, dar şi două Cupe UEFA Intertoto. În Europa, Gent a adunat 88 de meciuri, printre care două, recent, contra Viitorului. Mircea Rednic a antrenat-o pe Gent între octombrie 2013 şi aprilie 2014.

În noua ediţie a UEFA Champions League, Gent va juca tur preliminar pentru accederea în grupe, acolo unde se va afla deja campioana, Club Brugge.

Afla mai multe despre: boloni 

viewscnt
Articole similare