Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Urmaşul” lui Florin Niţă la naţională! Dani Coman nu este de acord cu Edi Iordănescu şi insistă: ”Îl cunosc de la 17 ani, ştiu ce potenţial are”

”Urmaşul” lui Florin Niţă la naţională! Dani Coman nu este de acord cu Edi Iordănescu şi insistă: ”Îl cunosc de la 17 ani, ştiu ce potenţial are”galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Ajuns la 34 de ani, Florin Niţă încă este indisputabil titularul din poarta echipei naţionale, chiar dacă nu joacă la Sparta Praga. Totuşi, va veni o vreme când portarul ”erou” al României va fi nevoit să lase locul altcuiva între buturi, iar Dani Coman crede că ştie cine va fi urmaşul acestuia.

Florin Niţă este, la momentul actual, cel mai important jucător al României şi ”numărul unu” în poartă fără dubiu pentru naţionala noastră.

Totuşi, deşi are 34 de ani şi este atât de important pentru selecţionata condusă de Edi Iordănescu, Florin Niţă are doar 15 meciuri pentru naţională, din ”cauza” predecesorului său.

Ciprian Tătăruşanu a ţinut ani buni de postul de titular la naţională, motiv pentru care portarul Spartei Praga nu a primit şansa să joace decât după retragerea campionului Italiei.

Totuşi, odată cu titularizarea lui Niţă, mai multe voci din fotbalul românesc au fost de părere că jucătorul de 34 de ani ar fi trebuit să îi ia mai rapid locul lui Tătăruşanu, graţie prestaţiilor de senzaţie reuşite încă din primele meciuri.

Aproape la fiecare apariţie în tricoul naţionalei, Niţă reuşeşte cel puţin o paradă decisivă, dar timpul nu este iertător, iar şi jucătorii atât de importanţi trebuie înlocuiţi cândva.

Dani Coman, la rândul său fost portar al naţionalei, este de părere că a identificat deja ”urmaşul” actualului titular al României.

”Urmaşul” lui Florin Niţă la naţională

Interesant este că numele propus de Coman nu este cel al vreunuia dintre portarii convocaţi de Iordănescu la ultima acţiune, ci al celuia desemnat de Basarab Panduru portarul anului, Mihai Popa, de la FC Voluntari.

Deşi a fost unul dintre cei mai buni portari din Liga 1 în acest sezon, fotbalistul ilfovenilor a ratat convocarea în detrimentul lui Mihai Aioani, care a avut un play-off de coşmar, şi Ştefan Târnovanu, care era rezerva lui Popa la U21.

În primul rând, Niţă merită din plin ce i se întâmplă, să câştige bani, să fie titular la naţională, să evolueze într-un campionat bun.

Are o poveste de viaţă complicată şi a obţinut tot doar prin muncă, sacrificiu, dăruire, răbdare. Mihai Popa de la Voluntari va fi urmaşul, după părerea mea.

Va ajunge cel puţin la nivelul lui Ciprian Tătăruşanu. E un portar cu calităţi minunate şi un băiat de o calitate umană impecabilă.

În maximum doi ani, e peste toţi ceilalţi. Îl cunosc de la 17 ani şi ştiu ce potenţial are. Cred cu tărie în el”, a declarat Dani Coman, pentru Playsport.

Afla mai multe despre: mihai popa 

viewscnt
Articole similare