You are here:

UTA are prima academie din istoria fotbalului românesc care face antrenament mental cu jucătorii

UTA are prima academie din istoria fotbalului românesc care face antrenament mental cu jucătorii

UTA

Comentarii

In luna august, academia celor de la UTA a început un proiect în colaborare cu Giani Boldeanu, care este mental coach la GB Sport Performance (www.gbsportperformance.com).

Giani Boldeanu, este mental coach la GB Sport Performance (www.gbsportperformance.com) este ajutat la acest proiect de colegii săi Alun Jones, doctor  psihoterapeut, şi  de Dr. Alberto Cei, unul dintre cei mai experimentaţi psihologi sportivi din Europa, cu o experimenta de peste 35 de ani în domeniu, care are în palmares naţionala de fotbal a Italiei, unde a lucrat alături de Arigo Saki, dar şi un club de mare tradiţie precum este AS Roma.

Sesiunile de mental coaching se fac online pe Zoom şi WhatsApp, o metodă care are succes, jucatorii fiind deja obişnuiţi cu aceste cursuri online.

"La Academia UTA, am întâlnit un grup de antrenori profesionişti şi foarte pasionaţi de ceea ce fac, Dinu Donca, Costel Bogosel şi asistenţii lor. Referitor la jucători, pot spune că am fost impresionat de interesul acordat antrenamentului menta. Antrenamentul cuprinde si sfaturi referitoare la alimentatie, odihnă, recuperare, comportament social si multe alte informatii care ajuta la dezvoltarea  jucatorilor.

Rezultatele nu s-au lasat mult asteptate si echipa de U17 care a fost prima care a inceput sesiunile de mental coaching a devenit liderul la zi din Liga Elitelor, câştigând 5 din cele 6 partide disputate pana acum cu o medie de 3 goluri marcate pe meci.

Pot spune ca este un inceput de proiect cu rezultate exceptionale si sunt mandru ca am ales sa lucrez cu academia UTA Arad o academie profesionala in adevaratul sens al cuvantului  si sper ca multi dintre juniori sa devina jucatori profesionisti cu care sa ne mandrim in viitorul apropiat" , a declarat Giani Boldeanu.

"Faptul ca se fac sedinte de mental coaching cu noi este un lucru benefic in dezvoltarea noastra ca jucatori de fotbal, dar are un rol important si in ceea ce inseamna viitorul nostru in societate si aici ma refer strict la comportamentul nostru din viata de zi cu zi, deoarece nu discutam doar lucruri legate de fotbal ci si lucruri care ne influenteaza in mod cotidian. 

Lucrurile pe care le-am discutat pana acum, am incercat ca echipa si individual sa le punem in aplicare si iata ca au dat roade, deoarece rezultatele incep sa apara si acest lucru se datoreaza si sedintelor acestea psihologice sa le spun asa. Fotbalul este un sport care se joaca mai mult cu mintea" , a spus Mario Pele, capitanul echipei U17 a celor de la UTA.

"Prin acest proiect se doreşte formarea unor generaţii de fotbalişti care să ajungă să facă faţă cerinţelor fotbalului modern. Acest tip de pregătire mentală îi va ajuta să facă trecerea de la nivel de juniori şi tineret la seniori şi pentru marea performanţă” , consideră prof. Dinu Donca, antrenor UTA 2004.

Afla mai multe despre: uta arad 

viewscnt
Articole similare