Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Variantă pentru Rapid, dacă pleacă Horaţiu Moldovan? Un portar de naţională, fără meci oficial de cinci luni

Variantă pentru Rapid, dacă pleacă Horaţiu Moldovan? Un portar de naţională, fără meci oficial de cinci luni

Echipa națională

Comentarii

Horaţiu Moldovan (25 de ani) pare să aibă zilele numărate la Rapid Bucureşti.

Titularul echipei naţionale a României, Horaţiu Moldovan, se află într-o formă sportivă foarte bună şi pare doar o chestiune de timp până când va pleca de la Rapid.

Portarul a făcut meciuri foarte bune în ultima perioadă, iar cluburile din străinătate au început să se intereseze de el.

  • 2.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Horaţiu Moldovan, conform transfermarkt.de.

Mihai Popa, soluţie pentru Rapid?

Horaţiu Moldovan ar fi putut să plece liber de la Rapid, recent, însă a ales să-şi prelungească contractul cu o singură condiţie: o clauză de reziliere decentă, din care să câştige toată lumea!

Mai exact, puţin peste 1.000.000 de euro. O sumă nu foarte mare pentru un club european, cu pretenţii, care şi-ar dori întreb buturi portarul titular al unei naţionale calificate la EURO 2024.

Aşadar, şefii din Giuleşti au recunoscut că se gândesc cu groază la posibila plecare a lui Horaţiu Moldovan, însă sunt conştienţi că nu au de ales.

În consecinţă, feroviarii ar trebui să găsească cât de curând o soluţie de rezervă, pentru scenariul în care Moldovan ar urma să plece la echipă în iarnă sau în vara următoare.

O variantă ar putea fi un portar obişnuit cu mediul de la echipa naţională: Mihai Popa (23 de ani), de la FC Torino.

Fostul internaţional de tineret, cu o convocare la echipa mare a României, dar fără să joace, face tuşa la Torino.

”Taurii” par să nu aibă încredere în el, aşa că nu l-au titularizat niciodată de când l-au transferat, în vara lui 2023.

  • Ultima dată când Mihai Popa a fost titular s-a întâmplat în luna iunie a acestui an, într-o partidă în care încasa trei goluri de la Spania, într-un meci de la Campionatul European de Tineret, România - Spania 0-3.

În acelaşi timp, Torino face eforturi pentru a-i prelungi contractul lui Luca Gemello, considerat al doilea portar al torinezilor, semn că, încă o dată, Mihai Popa nu se află în planurile antrenorului Ivan Juric.

Titular incontestabil, în toate partidele din Serie A, este sârbul Vanja Milinkovic-Savic. În Cupa Italiei, Juric a ales să-l folosească pe Gemello, iar Torino a pierdut, scor 1-2, duelul cu Frosinone.

Mihai Popa a mai fost dorit la Rapid şi în trecut, înainte de a semna cu Torino. Ar fi avut o propunere interesantă pe numele său, însă mirajul partidelor din Serie A l-au determinat pe Mihai Popa să ia drumul Italiei.

Din păcate, primele luni nu sunt deloc cele dorite, iar o revenire în România nu ar fi cea mai rea mutare pentru un tânăr şi talentat portar, aflat în ”foame” de meciuri.

Afla mai multe despre: horatiu moldovanmihai poparapidtorino 

viewscnt
Articole similare