Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vassaras: penalty neacordat pentru Petrolul! Motivul incredibil pentru decizia greşită a arbitrilor: "Erau imaginile filmate din spatele porţii" | VIDEO

Vassaras: penalty neacordat pentru Petrolul! Motivul incredibil pentru decizia greşită a arbitrilor: "Erau imaginile filmate din spatele porţii" | VIDEO

CFR Cluj

Comentarii

Kyros Vassaras a recunoscut că Petrolul a avut un penalty neacordat în meciul cu CFR Cluj. Vina le aparţine celor din camera VAR, care n-au privit faza din unghiul potrivit. Preşedintele CCA a tras concluziile fazelor controversate.

Verdictul lui Kyros Vassaras la CFR Cluj - Petrolul: un penalty neacordat pentru prahoveni

Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a făcut analiza video a unor decizii luate de arbitri în partide din ultimele trei runde ale Superligii.

În privinţa meciului CFR Cluj - Petrolul, 1-0, în Superliga, CCA a furnizat şi înregistrarea dialogului dintre Istvan Kovacs şi Horia Mladenovici. Arbitrul VAR i-a transmis centralului cu fazele au fost verificate şi că poate lăsa jocul să continue. Apoi, Kyros Vassaras a analizat penalty-urile cerute de ambele echipe. 

Petrolul a cerut penalty în minutul 32, la un contact între Alexandru Musi şi portarul Sava, dar arbitrul Istvan Kovacs nu a acordat nimic. Şeful CCA susţine că decizia a fost corectă. 

"În timp ce mingea se îndreaptă spre centrul suprafeţei de pedeapsă, doi jucători îşi dispută mingea în aer. După ce mingea este trimisă cu capul de un atacant, portarul respinge mingea şi apoi o urmăreşte, în timp ce atacantul anticipează un contract cu portarul care se află deja culcat pe teren. 

Arbitrul lasă jocul să continue în timp ce VAR-ul verifică toate incidentele produse în interiorul suprafeţei de pedeapsă. 

Atacantul ştie ce face, deoarece nu se uită în direcţia mingii, ci iniţiază un contract cu portarul care încearcă să se ridice în picioare. Atacantul iniţiază contactul cu piciorul stâng şi îşi trage piciorul drept pe jos. Portarul face o mişcare naturală în încercarea de a se ridica în picioare, deoarece este mai aproape de mingea pe care tocmai o respinsese. 

Întrucât arbitrul nu greşeşte în mod clar şi evident permiţâng continuarea jocului, VAR confirmă decizia acestuia de a permite continuarea jocului", a spus şeful CCA. 

De ce Petrolul n-a primit penalty la atacul lui Ajeti

În minutul 48, după un corner executat de prahoveni, Ajeti a avut o intervenţie cu talpa extrem de dură asupra lui Pedro Justiniano, chiar în careul ardelenilor. Plecaţi pe contraatac, foştii campioni au cerut penalty, pentru un posibil henţ, dar nici acolo cei din camera VAR n-au considerat că poate fi acordată lovitură de pedeapsă.

Vassaras a tras concluziile şi susţine că cei din camera VAR n-au judecat corect, întrucât n-au privit din unghiul potrivit: "(n.r. - duelul din careul Petrolului) Mingea atinge pieptul apărătorului. Aşadar, nicio abatere, nu se impune o lovitură de pedeapsă"

(n.r. - faza din careul CFR-ului, atacul lui Ajeti): Atingerea/contactul braţului atacantului cu umărul apărătorului nu este considerat a fi fault. Nu există impact clar asupra capacităţii apărătorului de a juca mingea. Nu este abatere. 

Apărătorul (n.r. - Ajeti), în încercarea sa de a juca sau de a degaja mingea, pentru a nu fi jucată de adversar, face un atac neregulamentar, un contact direct cu crampoanele pe piciorul adversarului (n.r. - fotbalistului de la Petrolul), provocând şi căderea adversarului printr-o mişcare suplimentară cu celălalt picior. 

Atacantul (n.r. - Petrolului) în acest caz este împiedicat şi decizia corectă ar trebui să fie o lovitură de pedeapsă. 

Arbitrul nu reuşeşte să identifice contactul, deoarece nu este clar pentru el dacă piciorul apărătorului se află în spatele celui al adversarului şi atinge solul sau piciorul atacantului. 

VAR verifică incidentul din diferite unghiuri de filmare, dar nu reuşeşte să găsească vizualizarea corectă pentru a analiza corect atacul. Acestea ar fi fost imaginile filmate din spatele porţii. 

La final, el analizează situaţia din cealaltă suprafaţă de pedeapsă pentru lipsa unei abateri de henţ şi confirmă că întreaga verificare, pentru toate incidentele, s-a încheiat, confirmând toate deciziile de pe teren ca fiind corecte", a anunţat Vassaras, potrivit FRF

 
 

 

Afla mai multe despre: decizii de arbitraj kyros vassarasistvan kovacshoria mladenovicicfr cluj petrolul 

viewscnt
Articole similare