Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste excelentă pentru Dinamo: e aproape de ieşirea din insolvenţă! Câţi bani mai are de plătit

Veste excelentă pentru Dinamo: e aproape de ieşirea din insolvenţă! Câţi bani mai are de plătit

Dinamo București

Comentarii

Începe să răsară soarele şi pe strada dinamoviştilor, atât din punct de vedere sportiv, cât şi administrativ.

Pe teren, Dinamo a început să adune puncte şi să apropie de zona sigură. Este la cinci puncte de zona formaţiilor de baraj şi la opt puncte de salvarea directă de la retrogradare.

Dinamo, la 1.000.000 de euro de ieşirea din insolvenţă

În birouri, şefii clubului fac eforturi considerabile pentru a construi o echipă cât mai competitivă, dar şi pentru a scoate clubul din insolvenţă, a doua din istoria clubului.

Dan Gătăianţu, acţionar Red&White, membru în Consiliul de Administraţie şi director financiar RWM, a declarat că sunt şanse foarte mari ca în viitorul apropiat clubul să revină ”pe linia de plutire”, deoarece datoria s-a micşorat considerabil.

În urmă cu aproximativ un an, datoriile celor de la Dinamo se ridicau la 10.000.000 de euro. După aprobarea noului ”Plan de reorganizare”, o mare parte din datorie a fost radiată.

În acelaşi timp, au fost investite sume importante de către Red&White, de aproximativ 5.000.000 de euro, iar acum, toată datoria dinamoviştilor se situează la aproximativ 1.000.000 de euro, toţi către ANAF.

În acest moment, 4.2 milioane de lei mai trebuie plătiţi ca Dinamo să iasă din insolvenţă, exclusiv către ANAF.

Dacă stăm să ne gândim de unde am plecat, cu un an în urmă, Dinamo avea datorii de aproximativ 10 milioane de euro.

Noi am acoperit toate datoriile curente şi am avut şi câteva plăţi în cadrul planului de reorganizare. A rămas această sumă, de aproximativ un milion de euro.

Până în acest moment, Red&White a investit la Dinamo peste cinci milioane de euro, bani investiţi sub formă de împrumut.

Noi, aceste sume, le-am pus cu titlul de împrumut, convertibili şi intenţia este ca toate aceste sume, după ieşirea din insolvenţă, să fie convertite în capital social”, a declarat Dan Gătăianţu, pentru prosport.ro.

Afla mai multe despre: gataiantured&whitedinamo insolventa 

viewscnt
Articole similare