Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste excelentă pentru Gică Hagi: instanţa a deblocat lucrările pentru noul stadion din Constanţa

Veste excelentă pentru Gică Hagi: instanţa a deblocat lucrările pentru noul stadion din Constanţa

Fotbal

Comentarii

Mai vin şi veşti excelente către Gică Hagi, omul din spatele proiectului de la Farul Constanţa, după un început de sezon ezitant, cu mai multe eşecuri decât succese.

Conform focuspress.ro, instanţa a decis să respingă contestaţia făcută de către firma SSAB AG SA, privind licitaţia pentru construirea noului stadion.

S-a deblocat construirea noului stadion din Constanţa

Aşadar, Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi Construcţii Erbaşu, firma care a obţinut contractul pentru construirea noului stadion, au avut câştig de cauză, iar situaţia s-a deblocat, urmând a fi efectuaţi următorii paşi.

Admite plângerile conexe. Modifică Decizia CNSC atacată, în sensul că respinge contestaţia, ca neîntemeiată. Definitivă”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Sursa citată l-a contactat pe primarul Constanţei, Vergil Chiţac, iar acest a anunţat ce se va întâmpla în continuare. Adică, societatea Construcţii Erbaşu şi Compania Naţională de Investiţii vor semna contractul, iar firma de construcţii se va apuca de treabă, cât de curând.

În primă fază, contestaţia a fost admisă

În primă fază, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis contestaţia făcută de una dintre firmele ofertante, SSAB-AG SA din Bacău, în cadrul achiziţiei pentru construirea Stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa.

Mai apoi, CNI a formulat o plângere împotriva societăţii căreia i-a fost admisă contestaţia. Şi Construcţii Erbaşu SA a formulat o plângere împotriva deciziei CNSC nr. 1881/C11/2023. Asocierea condusă de Construcţii Erbaşu a fost declarată câştigătoare în cadrul achiziţiei efectuate de CNI.

Compania Naţională de Investiţii a lansat, pe 15 februarie 2023, achiziţia privind proiectul tehnic, execuţia lucrărilor şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru construirea Stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa.

Valoarea totală a achiziţiei este de 330.989.232,47 lei fără TVA, adică 393.877.186,64 lei cu TVA (80.379.265,84 euro).

Afla mai multe despre: gica hagistadion gica hagiconstantaerbasu 

viewscnt
Articole similare