Tribunalul Bucureşti a admis cererea Federaţiei Române de Tenis privind noua conducere a acestui for, conducere rezultată în urmă alegerilor din cadrul Adunării Generale din 17 noiembrie 2017, se arată într-un comunicat al FRT.
Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat, marţi, asupra cererii Federaţiei Române de Tenis cu privire la înregistrarea în Registrul Federaţiilor a componenţei noilor organe de conducere, alese în cadrul Adunării Generale din 17 noiembrie 2017. Instanţa a admis prin hotărare judecătorească solicitarea FRT, respingând că neîntemeiate obiecţiile formulate de Ministerul Tineretului şi Sportului, ACS Tenis Club Pamira şi ACS Tenis Club Olimp, precizează forul.
"După cum s-a arătat în faţă instanţei de judecată, şi contrar obiecţiilor persoanelor arătate mai sus, solicitarea unui aviz al Ministerului Tineretului şi Sportului nu reprezintă o cerinţă legală pentru înregistrarea modificărilor aduse componenţei organelor de conducere ale unei federaţii sportive. Pe această cale, în acord cu hotărarea judecătorească sus citată, Federaţia Romană de Tenis dezavuează acuzaţiile şi scenariile nefondate lansate de clubul sportiv ACS Tenis Club Pamira şi evidentiază că a respectat legea şi statutul federaţiei în cadrul demersurilor întreprinse. Formularea de acuzaţii lipsite de temei şi procese de intenţie în presă nu poate înfrânge adevărul judiciar constatat prin hotărari judecătoreşti", se mai arată în comunicatl FRT.
Clubul Pamira Sibiu, condus de Marius Daniel Vecerdea, candidat la funcţia de preşedinte al FRT, a contestat alegerile, susţinând că doar 54 de structuri sunt afiliate cu drepturi depline de vot la FR de Tenis, acestea fiind înscrise la registrul federaţiilor.
Alegerile fuseseră programate iniţial în luna aprilie 2017, dar atunci Ministerul Tineretului şi Sportului a dispus anularea Adunării Generale ordinare a Federaţiei Române de Tenis şi efectuarea unui control la acest for, după ce două cluburi, Pamira şi Olimp, au contestat organizarea AG, în cadrul căreia urmau să aibă loc alegeri. La un control efectuat în 3 şi 4 aprilie, MTS a stabilit că FR Tenis nu poate proba cu documente numărul de structuri afiliate care figurează în evidenţa sa.
Alegerile pentru conducerea FR Tenis au fost programate din nou, la 2 noiembrie, însă reprezentanţii MTS i-au avertizat pe membrii AG că nu pot lua hotărâri decât structurile sportive fondatoare (54 în total, 38 prezente), nu şi celelalte 308 afiliate ulterior. Cu toatea acestea, hotărârile Adunării Generale a Federaţiei Române de Tenis au fost luate de către toţi membri prezenţi, încălcând Actul Constitutiv al Federaţiei Române de Tenis. Totuşi, alegerile nu s-au mai ţinut, fiind amânate pentru următoarele 30 de zile.
Alegerile s-au ţinut la 17 noiembrie 2017, iar George Cosac a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, pe care o ocupa din februarie 2013. La Adunarea Generală de Alegeri, din cele 155 de voturi exprimate 140 au fost în favoarea lui Cosac, iar 15 au fost anulate.
La finalul lunii noiembrie, MTS, condus atunci de Marius Dunca, a decis suspendarea temporară a finanţării FRT, deoarece hotărârile Adunării Generale au fost luate cu încălcarea Actului Constitutiv al Federaţiei Române de Tenis.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: tenis, frt, romania, decizie, tribunal