Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste uriaşă pentru fanii Oţelului! Stadion nou de 25.000 de locuri pentru fosta campioană a României. ”Şi Sofia Vicoveanca poate veni să cânte”

Veste uriaşă pentru fanii Oţelului! Stadion nou de 25.000 de locuri pentru fosta campioană a României. ”Şi Sofia Vicoveanca poate veni să cânte”

Superliga

Comentarii

Ionuţ Pucheanu, primarul municpiului Galaţi, a anunţat că oraşul de la malul Dunării va beneficia de un nou stadion, iar vestea a fost primit căldură de fanii Oţelului, care au pus presiune pe edil în ultima vreme pentru a începe demersurile necesare construirii unei noi arene.

Oţelul poate juca din nou pe cel mai mare stadion din Moldova

Primarul Galaţiului a dezvăluit că bătrânul Stadion ”Dunărea”, construit cu aproape 100 de ani în urmă, va fi demolat, iar în locul acestuia va fi clădit o arenă modernă de 25.000 de locuri. Conform declaraţiilor lui Ionuţ Pucheanu, stadiul de fezabilitate se va face în decursul acestui an.

Cea mai veche arenă din Moldova nu a mai văzut fotbal de primă ligă din 2006. Atunci, Oţelul a fost nevoită să joace pe ”Dunărea” câteva meciuri, din cauza faptului că Stadionul Oţelul era în renovare. De câţiva ani, Stadionul Dunărea este în paragină şi este folosit doar de sportivii care vor să se folosescă de pista de alergare.

"Ştiu că lumea este sătulă de studii de fezabilitate şi pe bună dreptate, dar fără aceste studii nu se poate face nicio investiţie. Aşadar, alocăm în bugetul de anul acesta suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru un stadion nou în Galaţi.

Vrem să aflăm astfel cam cât ne-ar costa o astfel de investiţie pe care ştiu că o aşteaptă gălăţenii şi este necesară. Ne gândim la un stadion pe care să se poată desfăşura atât evenimente sportive, cât şi evenimente culturale, muzicale. De exemplu, dacă vrea să vină Sofia Vicoveanca să cânte pe stadionul din Galaţi, să o poată face în cele mai bune condiţii.

Eu cred că un stadion de 25.000 de locuri ar fi bun pentru Galaţi şi, de ce nu, şi pentru Brăila", a spus Ionuţ Pucheanu pentru Pro Lider FM.

Aceeaşi sursă susţine că finanţarea ar putea fi făcută de Compania Naţională de Investiţii.

Victoria cu Juventus, cea mai dulce amintire de pe ”Dunărea”

Fără dar şi poate, cel mai de răsunet succes al Oţelului de pe Stadionul ”Dunărea” este cel cu Juventus din Cupa UEFA din 1988. Atunci, ”Bătrâna Doamnă”, cu Altobelli, Michael Laudrup şi Nicolo Napoli pe teren a fost răpusă de inimoasa echipă antrenată de Cornel Dinu. Ion Profir  a înscris, din penalty, singurul gol al partidei care a intrat în istorie. 

Returul de la Torino a fost adjudecat clar de piemontezi, cu 5-0. Oţelul este în continuare singura echipă din România care a învins-o pe Juventus.

 

 

Afla mai multe despre: ionuţ pucheanudorinel munteanuoţelul galaţisuperligă 

viewscnt
Articole similare