Olanda şi Spania s-a terminat la egalitate, scor 29-29, în Grupa Principală II de la EHF EURO 2022.
Acest rezultat o influenţează direct pe România, care are şanse mari să depindă doar de rezultatele ei, pentru a se califica în semifinalele Campionatului European.
România a obţinut zilele trecute un rezultat incredibil, după ce s-a impus în faţa Spaniei, scor 28-27. Totuşi, după acea victorie, calculele erau mai complicate, iar tricolorele depindeau de mai multe rezultate indirecte care să le favorizeze.
După remiza dintre Spania şi Olanda, calculele s-au mai simplificat. Dacă Franţa se va impune în faţa celor din Muntenegru, România va fi doar la mâna ei.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
În cazul în care România învinge Muntenegru şi Germania, calificarea în semifinalele competiţiei nu mai poate fi ratată. În cazul în care există egalitate de puncte, criterul de departajare este cel al meciurilor directe.
Primele două clasate naţionale din grupele principale se califică în semifinale. Echipele de pe locul 3 vor juca pentru locurile 5-6.
România, victorie dramatică în ultima secundă la EURO! Gol fabulos de la jumătatea terenului
Naţionala de handbal feminin a României a învins, vineri, la Skopje, reprezentativa Spaniei, scor 28-27 (12-11), în primul meci din grupa principală II a competiţiei.
Golul victoriei a fost marcat cu două secunde înainte de final de Bianca Bazaliu.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Principalele marcatoare pentru România au fost Pintea 7 goluri, Buceschi 6, Neagu 5, iar din echipa Spaniei s-au remarcat Gutierrez şi Gonzalez, cu câte 4 reuşite.
În urma rezultatului, România obţine primele 2 puncte în clasamentul grupei II.
Tot vineri, în primul meci al zilei din grupă s-a înregistrat şi prima surpriză, Olanda - Germania 28-36.
Duminică se vor juca partidele dintre Franţa - Muntenegru şi Olanda - Spania, iar România va juca abia în 15 noiembrie, cu Muntenegru (ora 19.00), atunci când e programată şi disputa dintre Franţa - Germania. În ultimul meci din grupa II, tricolorele vor juca în 16 noiembrie, cu Germania (ora 16.30).
România s-a calificat în grupa II, după următoarele rezultate în grupa C preliminară: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord.
În grupa principală I s-au jucat, marţi, primele partide, între Ungaria - Danemarca 27-29 şi Croaţia - Slovenia 18-26, iar sâmbătă vor avea loc meciurile Norvegia - Suedia şi Croaţia - Danemarca.
Meciurile din grupele principale se încheie în 16 noiembrie şi doar primele două clasate obţin calificarea în semifinale, programate în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.
Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.
Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 are loc între 4 şi 20 noiembrie, la Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.
Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După patru partide la actuala ediţie a CE, Neagu a ajuns la 287 goluri.
Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, căpitanul naţionalei spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.
La CE 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 - medalia de bronz.
Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.
Afla mai multe despre: handbal-românia-spania-olanda