Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Vezi că aici e Anglia, nu primeşti nimic!". Episodul care l-a marcat pe Costel Pantilimon în primul meci la Manchester City | EXCLUSIV

"Vezi că aici e Anglia, nu primeşti nimic!". Episodul care l-a marcat pe Costel Pantilimon în primul meci la Manchester City | EXCLUSIV

Manchester City

Comentarii

Costel Pantilimon se poate lăuda cu o carieră impresionantă. Fostul portar al naţionalei este singurul jucător român din istoria lui Manchester City, echipă alături de care a câştigat două titluri de campion al Angliei. Pantilimon a dezvăluit cât de dur a fost primul contact cu fotbalul britanic şi a povestit un episod din meciul său de debut.

Roberto Mancini l-a averizat pe Pantilimon: ”Obşinuieşte-te!” Kolo Toure l-a ”scos” pe român

Într-un interviu acordat pentru canalul oficial de YouTube al lui Poli Timişoara, Costel Pantilimon a rememorat prima sa apariţie pe gazon în tricoul lui Manchester City. Pe 21 septembrie 2011, ”cetăţenii” au primit vizita lui Birmingham într-un meci de Cupa Ligii.

Trupa lui Roberto Mancini s-a impus cu 2-0, însă partida nu a fost lipsită de emoţii pentru portarul român. La scorul de 2-0, Birmingham a beneficiat de o lovitură liberă, Pantilimon a ieşit pe centrare, s-a lovit de un adversar, arbitrul nu a fluierat nimic, dar spre norocul său, Kolo Toure a respins balonul de pe linia porţii şi a reparat greşeala românului.

Pantilimon a declarat că a fost mirat de faptul că arbitrul nu a acordat fault, însă Toure şi Mancini i-au explicat că ”în Anglia nu primeşti nimic”.

”(n.r. despre meciul cu Birmingham) Ăsta a fost debutul. Îmi aduc aminte o fază. Kolo Toure m-a scos dintr-o situaţie dificilă la acel meci. Birmingham era o echipă tipic englezească. Nefiind obişinuit cu ideea că în momentul în care ieşi din şase metri nu mai eşti protejat, la o minge plouată, ies foarte lejer să prind mingea, se loveşte cineva de mine şi îl văd pe Kolo cum scoate de pe linia porţii şi îmi spune: ”Vezi că aici e Anglia, nu primeşti nimic”. După îmi spune şi Mancini: ”Obişnuieşte-te!” Kolo Toure este unul dintre oamenii care a fost tot timpul acolo, pentru club şi pentru echipă”, a spus Costel Pantilimon.

În tricoul lui Manchester City, Costel Pantilimon a adunat 29 de partide, în perioada 2011-2014. Fostul portar al naţionalei a cucerit două titluri de campion, o Cupă a Ligii Angliei şi două Supercupe.

Afla mai multe despre: manchester citypremier leaguecostel pantilimon 

viewscnt
Articole similare