Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Alex Măţan a cucerit titlul în MLS cu Columbus! "Ar fi o mândrie pentru mine să reprezint ţara la EURO". Cifrele cu care românul a încheiat campionatul în SUA

VIDEO | Alex Măţan a cucerit titlul în MLS cu Columbus! "Ar fi o mândrie pentru mine să reprezint ţara la EURO". Cifrele cu care românul a încheiat campionatul în SUA

Stranieri

Comentarii

Alexandru Măţan (24 de ani) a cucerit un nou trofeu important. După ce a fost campion cu Viitorul, în 2017, atacantul lateral a ridicat trofeul suprem şi în SUA. Columbus Crew este campioană, iar romnul a fost titular şi integralist în partida decisivă cu

Alex Măţan a devenit campion şi în SUA, după ce a cucerit titlul cu Viitorul

Alex Măţan a fost împrumutat de Columbus Crew la Rapid, în august 2022, însă despre acea perioadă el a spus că s-a lăsat cu o depresie, din cauza accidentării.

Fotbalistul crescut de Viitorul a petrecut doar câteva luni în Giuleşti, iar acesta s-a întors la Columbus, unde în acest sezon a strâns 40 de meciuri, 3 goluri şi 11 pase decisive. 

După ce a acordat un interviu pentru Orange Sport în care a prefaţat finala din MLS, Alex Măţan a fost titular şi integralist împotriva lui Los Angeles FC, echipa campioană en titre care i-a avut pe teren pe Chiellini şi Vela. Iar Columbus Crew a cucerit al treilea titlu de campionă, sâmbătă seara, după 2-1 contra lui LA. 

Cucho şi Yeboah au marcat pentru Columbus, în timp ce reuşita lui Bouanga doar le-a dat emoţii pe final campionilor. Deşi Alex Măţan a primit una dintre cele mai mici note din echipa învingătoare, atacantul român a fost un om important de-a lungul sezonului, datorită celor 14 faze în care a fost decisiv. 

  • Columbus Crew: Schulte - Moreira, Camacho, Meineche - Farsi (86 Ramirez), Nagbe (84 Zawadzki), Morris, Yeboah (83 Cheberko) - Măţan, Rossi (90+1 Molino) - Cucho (85 Gressel)
  • Antrenor: Wilfried Nancy
  • Los Angeles FC: Crepeau - Hollingshead, Murillo, Chiellini, Palacios (87 Palencia) - Tillman (60 Bogusz), Sanchez (87 Gonzalez), Acosta (76 Krastev) - Olivera, Vela, Bouanga
  • Antrenor: Steve Cherundolo

"Făcând ceea ce iubesc aici, să zicem că traiesc visul american. Ar fi o mândrie pentru mine să reprezint ţara la EURO. Sper să-mi păstrez forma bună şi sezonul viitor şi vom vedea ce va fi, mulţumesc", spunea Alex Măţan, pentru Orange Sport, în urmă cu două zile. 

Afla mai multe despre: alex matanalex matan mlsalex matan campion mlsalex matan america 

viewscnt
Articole similare