Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alex Măţan, faţă în faţă cu istoria! Poate câştiga titlul în MLS în acest weekend: "Eram depresiv după experienţa de la Rapid cu accidentarea. Acum este un vis" | EXCLUSIV

Alex Măţan, faţă în faţă cu istoria! Poate câştiga titlul în MLS în acest weekend: "Eram depresiv după experienţa de la Rapid cu accidentarea. Acum este un vis" | EXCLUSIV

Stranieri

Comentarii

Alexandru Măţan (24 de ani), fotbalistul crescut de Academia Gică Hagi, actualmente jucătorul celor de la Columbus Crew, are şansa să câştige titlul în MLS, în acest sezon.

Alex Măţan poate câştiga titlul în MLS

Columbus Crew, una dintre cele două finaliste ale play-off-ului din MLS, are şansa să-şi adjudece al treilea titlu de campioană. Echipa din Ohio a reuşit să ajungă în finală, după ce a reuşit să cucerească Conferinţa de Est a campionatului din SUA.

Adversara lor este campioana Conferinţei de Vest, LA FC, campioana sezonului trecut din MLS.

Măţan a primit o serie de întrebări legate de experienţa sa în SUA din acest sezon, dar şi despre finala care va avea loc sâmbătă seară.

Ce înseamnă pentru tine această performanţă? Era un obiectiv fixat de la începutul sezonului sau a venit ca un bonus în urma evoluţiilor voastre? 

Sincer nu ştiam la ce să ne aşteptam la început de sezon, eu cel puţin eram încă puţin depresiv după experienţă de la Rapid cu accidentarea, nu eram refăcut 100% când am ajuns înapoi în State. Sincer tot ce mi se întâmplă în acest moment este un vis şi să-ţi răspund concret la întrebare, am jucat cel mai frumos fotbal că şi echipă de când am început deci merităm să fim unde suntem acum.

Cum crezi ca va fi lupta pentru titlul suprem din SUA, cu Los Angeles? 
Va fi un meci dificil cu o echipă experimentată, campionii en titre, dar jucăm în faţa suporterilor noştri şi sperăm să aducem trofeul în Columbus.

  • Columbus Crew va găzdui finala din MLS deoarece echipa din statul Ohio a terminat sezonul regular cu mai multe puncte faţă de adversara lor, LA FC.

Cum ai reuşit să te reinventezi de când te ai întors in MLS? 
Din prima zi în care m-am întors am primit încredere din partea întregului staff tehnic, ceva nesperat, daca mă întrebi pe mine şi o să le fiu mereu recunoscător.

  • Alex Măţan a fost împrumutat de Columbus Crew la Rapid, în august 2022, fotbalistul crescut de Viitorul, a petrecut doar câteva luni în Giuleşti, iar acesta s-a întors la Columbus.

Columbus a plătit 1.500.000 de euro celor de la Viitorul pentru Alex Măţan

Cu ce ţi a fost cel mai dificil să te acomodezi în America? Şi cat a durat acomodarea propriu zisa? 
Nu pot să-ţi răspund la această întrebare pentru că la mine a fost un caz mai special, nimeni din familia mea nu a putut să ia viza pe vremea când m-am transferat eu din cauza covidului. Practic de când mi-a venit soţia alături am început să mă simt mai bine.

Urmează duelul cu Chiellini. Cum crezi ca o să fie? Îl urmăreai când erai mic? 
Nimeni nu o să uite cuplul Chiellini - Bonucci, îl respect enorm pentru cariera lui dar acest aspect nu ne sperie, trebuie doar să jucam fotbalul pe care l-am jucat tot sezonul.

  • Giorgio Chiellini a semnat cu LA FC în vara anului 2022, după 17 ani petrecuţi la Juventus. Câştigătorul campionatului european din 2021 a cucerit alături de LA FC titlul de campioni în MLS, în 2022.

Alexandru Măţan, despre visul american

Poţi spune ca trăieşti visul american?
Făcând ceea ce iubesc aici, să zicem că traiesc visul american.

Te vezi în Germania la vară?
Ar fi o mândrie pentru mine să reprezint ţara la Euro. Sper să-mi păstrez forma bună şi sezonul viitor şi vom vedea ce va fi, mulţumesc!

Afla mai multe despre: alex matancolumbus crewmlsrapidla fc 

viewscnt
Articole similare