Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Brighton - Manchester United 1-0. Bucurie dublă pentru De Zerbi. Victorie cu un gol în minutul 90+9 în Premier League, iar Napoli, campioană în Italia

VIDEO | Brighton - Manchester United 1-0. Bucurie dublă pentru De Zerbi. Victorie cu un gol în minutul 90+9 în Premier League, iar Napoli, campioană în Italia

Premier League

Comentarii

Brighton a învins-o pe Manchester United, scor 1-0, într-o restanţă din etapa a 28-a din Premier League. Golul a fost marcat de campionul mondial cu Argentina, Mac Allister, în minutul 90+9, din penalty. Astfel, ”pescăruşii” conduşi de italianul Roberto De Zerbi au pătruns în Top 6.

De Zerbi a urcat pe loc de Europa League cu Brighton. Echipa italianului care a jucat la CFR Cluj a învins-o pe Manchester United.

Brighton i-a luat şase puncte din şase posibile lui Manchester United în acest sezon şi şi-a luat astfel revanşa pentru eliminarea suferită în semifinalele Cupei Angliei.

După victoria de pe Old Trafford, echipa lui De Zerbi a câştigat şi acasă acasă. Campionul mondial Mac Allister a înscris din penalty la ultima fază a meciului.

Mitoma a ratat prima mare ocazie a meciului. Japonezul a şutat direct în capul lui De Gea, iar spaniolul şi-a revenit abia după trei minute.

Diavolii au echilibrat partida şi au avut şi ei două mari şanse de a înscrie.

Steele a fost de oţel şi i-a blocat pe Rashford şi Martial. Bruno Fernandes s-a lovit şi el de portarul lui Brighton, iar pescăruşii au câştigat cu 1-0.

La final, antrenorul italian al lui Brighton, Roberto De Zerbi, a avut dublu motiv de sărbătoare.

Echipa pe care o pregăteşte tocmai a urcat pe locul 6 în Premier League, iar Napoli, unde a evoluat ca jucător (2006-2008), a cucerit titlul în Serie A, după o pauză de 33 de ani!


VIDEO | Brighton - Manchester United 1-0 (Mac Allister 90+9 - penalty)


Min 90+10. Final de meci. Victorie uriaşă pentru Brighton.

Min 90+9. GOOOL Brighton. Campionul mondial Mac Allister transformă excelent lovitura de la 11 metri.

Min 90+5. Penalty Brighton. Shaw respinge cu mâna o centrare din corner. Se arată punctul cu var.

Min 90. Ocazie Brighton. Mac Allister are un şut de la mare distanţă, dar de Gea respinge în corner.

Min 86. Ocazie Brighton. Pe contraatac, March ia mingea de la mijlocul terenului, avansează până în preajma careului şi şutează, dar puţin pe lângă vinclul porţii oaspeţilor.

Min 67. Posibil penalty Brighton. Mitoma cade în careu după un duel cu Wan-Bissaka.

Min 58. Ocazie Brighton. Mitoma scapă din nou periculos spre poarta adversă, dar mingea ”înţepată” de japonez este reţinută de de Gea.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+5. Pauză.

Min 45. Ocazie Brighton. Buonanotte trimite un şut splendid, foarte puţin pe lângă poartă, după un efort extraordinar al fundaşului Webster.

Min 34. Ocazie Brighton. Mac Allister trimite un şut frumos, dar se duce pe lângă poartă.

Min 29. Ocazie United. Ratări consecutive pentru elevii lui ten Hag. Antony are un şut deviat, iar Steele intervine foarte bine, chiar dacă vede mingea târziu.

Min 28. Ocazie United. Rashford apare şi el la finalizare, cu un şut în forţă la colţul scurt, dar Steele respinge în corner.

Min 26. Ocazie United. Oaspeţii răspund prin Casemiro, a cărui lovitură de cap trece peste poarta lui Steele.

Min 13. Ocazie Brighton. Acelaşi Mitoma se află în centrul fazei, dar şutul său ocoleşte poarta ”diavolilor”.

Min 4. Ocazie Brighton. Mitoma nu reuşeşte să profite de o eroare individuală în defensiva lui United, făcută de Lindelof. Japonezul îl ia la ţintă pe de Gea.

Min 1 Începe meciul.

Echipele de start:

  • Brighton: Steele - Caicedo, Webster, Dunk, Estupinan - Gilmour, Mac Allister - Enciso, Buonanotte, Mitoma - Welbeck; Antrenor: Roberto De Zerbi
  • Manchester United: de Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Shaw, Dalot - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Martial; Antrenor: Erik ten Hag

Brighton şi Manchester United se întâlnesc din nou, la scurt timp după ce au făcut-o şi în semifinalele Cupei Angliei, unde câştig de cauză au avut ”diavoli”, care s-au calificat în finală după o serie lungă de penalty-uri.

De această dată însă, cele două se duelează într-o restanţă din etapa a 28-a din Premier League.

Brighton este una dintre echipele care au surprins în mod plăcut în acest sezon campionatul englez prin jocul ofensiv şi spectaculos, mai ales după venirea italianului Roberto De Zerbi la conducerea tehnică.

”Pescăruşii” vin după un set la zero aplicat lui Wolves, care a mai făcut uitat ultimele rezultate mai puţin reuşite ale echipei: eliminarea din semifinalele Cupei Angliei şi eşecul cu 1-3 pe terenul lui Forest.

Clasată pe locul 8 şi cu multe meciuri restante în faţă, Brighton speră la o participare în premieră în cupele europene. Are şanse inclusiv la un loc de Champions League, dar ar trebui să câştige duelul cu Manchester United.

Care United vine şi ea după o victorie în campionat, 1-0 pe teren propriu cu Aston Villa, una dintre cele mai în formă echipe din 2023 în Premier League.

”Diavolii” ocupă locul 4, cu 63 de puncte, şi trec printr-un moment bun al sezonului, dar trebuie să fie atenţi pe final, pentru a nu pierde poziţia de Champions League în faţa marilor rivali de la Liverpool sau chiar în faţa adversarei de astăzi.

În duelul de pe Amex Stadium, cel mai probabil, De Zerbi îi va arunca în teren pe titularii obişnuiţi, după ce i-a odihnit la meciul din weekend, în timp ce Manchester United se bazează pe forma sportivă excelentă a vedetelor Rashford şi Bruno Fernandes.

Afla mai multe despre: brighton manchester unitedpremier leaguede zerbi 

viewscnt
Articole similare