Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cine este Lamine Yamal, puştiul de 15 ani pe care Xavi l-ar putea debuta în meciul cu Atletico Madrid

VIDEO | Cine este Lamine Yamal, puştiul de 15 ani pe care Xavi l-ar putea debuta în meciul cu Atletico Madrid

Fotbal

Comentarii

Xavi Hernandez l-a convocat pe puştiu Lamine Yamal în lotul Barcelonei pentru meciul de duminică cu Atletico Madrid, chiar dacă fotbalistul nu a apucat să împlinească 16 ani.

Dacă va fi utilizat duminică, contra madrilenilor, Lamine Yamal va deveni cel mai tânăr fotbalist care a jucat vreodată pentru Barcelona

În prezent, recordul este deţinut de către Armand Martinez Sagi, cel care, în 1922, evolua pentru Barca într-o remiză cu Real Gijon, scor 1-1, la doar 15 ani, 11 luni şi 5 zile.

  • Lamine Yamal are 15 ani, 9 luni şi 10 zile.

Cine este Lamine Yamal?

Lamine Yamal Nasraoui Ebana s-a născut pe 13 iulie 2007, la Mataro (Spania) din tată marocan şi mamă din Guineea Ecuatorială. 

  • La nivel internaţional, Yamal a ales să reprezinte Spania, unde a bifat, deja, meciuri pentru reprezentativele U15, U16, U17 şi U19 ale ibericilor.
  • Acesta evoluează ca ”aripă”, este de picior stâng şi posedă o tehnică ieşit din comun pentru vârsta sa.

VIDEO: Lamine Yamal în acţiune

Xavi Hernandez a declarat că are mare încredere în calităţile fotbalistului, aşa că este pregătit să-i acorde o şansă.

Este un jucător foarte talentat. Este foarte tânăr, doar 15 ani, dar ne poate ajuta. Este un fotbalist care poate marca o era importantă a Barcelonei. Este bucuros şi recunoscător. Dacă este pe listă, ar putea juca.

Văd lucruri de la Iniesta sau Pedri, dar Lamine este diferit. Nu are un profil clar. Este un talent înnăscut. Noua generaţie nu se mai teme, ca până acum. Jucătorii au încredere teribilă. Văd asta la Lamine”, a declarat Xavi, recent.

Lamine Yamal rămâne liber de contract în vara lui 2024, însă Joan Laporta face eforturi pentru a-i oferi un contract pe măsură, cu o clauză de reziliere de neatins - un miliard de euro.

 

Afla mai multe despre: lamine yamalxavi 

viewscnt
Articole similare