Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Dinamo - U Cluj 1-1. Se dezlănţuie iadul. "Câinii" au retrogradat pentru prima dată în istorie

VIDEO | Dinamo - U Cluj 1-1. Se dezlănţuie iadul. "Câinii" au retrogradat pentru prima dată în istorie

Superliga

Comentarii

Formaţia Dinamo a retrogradat, duminică, în Liga a 2-a Casa Pariurilor, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur şi scor 1-1 în retur. Dinamoviştii vor evolua în epalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948. Clujenii revin în primul eşalon.

VIDEO | Dinamo - U Cluj 1-1 (min 19 Morar / min 17 Tescan)


Echipele de start:

Dinamo: Eşanu - Creţu, Carp, Aloe, Radu - Torje, Pierret, Grădinaru - Irobiso, Morar, Matei. Rezerve: Figueiredo, De Moura, Jovanovic, Răuţă, Filip, Rodriguez, Borduşanu, Bani, Ivanovski.

U Cluj: Gorcea - Romeo, Ilie, Ispas, Dobrescu - Pires, Filip, Remacle - Ribeiro, Boiciuc, Tescan. Rezerve: Păun, Alarcon, Vomir, Balgiu, Haită, Pîrvulescu, Gugu, Alexandru, Hofman.

Min 90: Final de meci. Victorie U Cluj. Dinamo a retrogradat în Liga 2. 

Min 83: Ocazie Dinamo. Bani pasează pentru Ivanovski, Gorcea apără foarte bine!

Min 75: Cartonaş galben pentru Gorcea. 

Min 59: Cosmin Matei trimite un şut din afara careului, dar mingea loveşte bara! Scorul rămâne 1-1.

Min 53: Dinamo cere penalty. Irobiso a căzut în careul advers. Kovacs nu acordă nimic. 

Min 46: A început repriza secundă. 

Min 45: S-a terminat prima repriză. 

Min 41: Suporterii dinamovişti şi-au făcut simţită prezenţa pe Ştefan cel Mare. Fanii au arucante torţe. 

Min 25: Cartonaş galben pentru Ribeiro.

Min 19: GOOOOOOOOOOOOOOL Dinamo. Vlad Morar marchează golul egalizator şi fanii dinamovişti încă mai speră. 

Min 17: GOOOOOOOOOOOOOOL U Cluj. Tescan a deschis scorul în Ştefan cel Mare. Eşanu era ieşit din poartă, astfel că oaspeţii au profitat din plin. 

Min 8: Torje şutează din unghi, dar Gorcea, portarul clujenilor, reţine fără probleme. 

Min 5: Cartonaş galben pentru Vlad Morar. 

Min 3: Ocazie U Cluj. Boiciuc trimite cu capul, dar Eşanu reţine!

Min 1: A început partida.

În istoria sa de 74 de ani, Dinamo nu a retrogradat niciodată şi a fost mai mereu printre forţele Ligii 1, alături de Steaua.

Formaţia din Ştefan cel Mare are în palmares 18 titluri de campioană şi 13 Cupe ale României, dar, în ciuda reputaţiei şi istoriei pe care o are în spate, Dinamo este cu un picior în Liga 2.

Elevi lui Dusan Uhrin au scăpat cu şansă de retrogradarea directă, ”graţie” problemelor de la Gaz Metan, şi păreau favoriţi să se menţină în primul eşalon în urma play-out-ului.

După revenirea tehnicianului ceh pe bancă, Dinamo a început să obţină rezultate şi nu a mai fost ”trecere de pietoni”, precum în sezonul regular.

În ciuda acestui lucru, ”câinii” au intrat ”pe vârfuri” în turul de pe Cluj Arena şi erau conduşi cu 1-0 la pauză.

În a doua repriză, deşi a jucat în superioritate numerică mai bine de 20 de minute, Dinamo a încasat încă un gol pe final de meci şi şi-a făcut misiunea de două ori mai grea.

Aşadar, pe elevii lui Dusan Uhrin îi aşteaptă, paradoxal, cel mai important meci din istoria acestui club ilustru şi doar ei pot salva brandul care este Dinamo de prima retrogradare din istorie.

De cealaltă parte, U Cluj a ratat la limită locul de promovare directă, în detrimentul lui Hermannstadt, după ce a fost învinsă de sibieni, dar şi de Slobozia, în ultimele etape ale play-off-ului Ligii 2.

Dacă îşi elimină ”fraţii” de la Dinamo, ardelenii vor reveni pe prima scenă a fotbalului românesc după şapte ani de absenţă.

Dacă cei de la U Cluj chiar vor reuşi să obţină promovarea în Ştefan cel Mare, este de aşteptat ca finalul să se lase cu scandal.

Fanii lui Dinamo i-au ameninţat cu violenţă fizică pe ”câini” dacă nu obţin salvarea, misiune care are mici şanse de succes la momentul actual.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare