Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | El este Alex Pop, puştiul care a dat gol de la 50 de metri. S-a născut în Buenos Aires, a luat 9.71 la BAC şi a fost în probe la AS Roma: ”E un plus să-ţi dezvolţi mintea”

VIDEO EXCLUSIV | El este Alex Pop, puştiul care a dat gol de la 50 de metri. S-a născut în Buenos Aires, a luat 9.71 la BAC şi a fost în probe la AS Roma: ”E un plus să-ţi dezvolţi mintea”

Superliga

Comentarii

Alex Pop, un atacant de 19 ani legitimat la Universitatea Cluj, a reuşit în week-end unul dintre cele mai frumoase din acest an: şut de la jumătatea terenului, peste portar. Tânărul jucător povesteşte ce a gândit în acest moment, dar oferă şi câteva detalii foarte interesante despre viaţa şi cariera sa.

Alexandru Pop a devenit şi mai cunoscut după U Cluj - ACS Viitorul Târgu Jiu (scor 3-0), după ce a deschis scorul cu un şut de la jumătatea terenului. A fost o zi excelentă pentru el, după ce tot el a marcat şi golul de 2-0. Alex Pop a povestit pentru Telekom Sport despre momentul în care a ales să tragă de la mijlocul terenului:

”Victoria nu a fost datorită mie, a fost a întregii echipe, toţi am muncit pentru această victorie. Acum, că s-a întâmplat să înscriu eu două goluri, asta nu are importanţă. Mă bucur că am reuşit să contribui la victorie, dar băieţii au muncit foarte mult şi victoria se datorează tuturor. Suntem un colectiv şi toţi am câştigat meciul.

Faza... mi-amintesc că aveau ei un atac şi nu ştiu, au greşit o pasă, un şut la poartă şi au respins mingea la mine. Eram liber, am luat-o în viteză spre poarta adversă, am ajuns pe la mijlocul terenului, aproape de mijloc şi mă uitam în faţă şi nu prea aveam soluţii. Era doar Cristi Gavra, dacă bine mi-amintesc şi era destul de izolat, eram şi puţin obosit şi m-am uitat la portar, l-am văzut puţin ieşit şi am zis că ce-o fi o fi, dau să vedem. Şi a intrat.

(Ce ai simţit când ai văzut că e gol?) Prima dată nu mi-a venit să cred, am văzut că a atins-o şi portarul, cu puţină şansă a intrat mingea în poartă, nu mi-a venit să cred. Când am văzut că se bucură lumea şi a intrat mingea în poartă, a fost ceva fantastic”,
a povestit Alex Pop.

Atacantul de 19 ani are o poveste foarte interesantă. Pop s-a născut în Argentina, pe 1 februarie 2000 şi a trăit acolo în primii doi ani. Spune că a avut probleme cu limba când a părinţii săi au revenit în România, dar a reuşit să de adapteze:

”Ai mei, părinţii mei au lucrat acolo din 1996 până în 2002. În 2000 m-au născut pe mine, doi ani am stat deci şi locuiam nu chiar în Buenos Aires, în San Antonio de Arejo, o regiune de lângă Buenos Aires, lipită de capitală. Nu-mi amintesc foarte multe, că eram foarte mic, dar ce ştiu e că atunci când am venit în ţară, la doi ani, vorbeam numai spaniolă, bine, ca un copil mic, dar vorbeam spaniolă, nu înţelegeam nimic în română şi mergeam la bunici şi mă jucam pe stradă cu copiii şi nu înţelegeam ce vorbeau. Şi mi-amintesc că mergeam în casă la tata şi ziceam: ”papa, estos chicos son locos”. Nu înţelegeam ce vorbesc şi credeam că sunt nebuni. Cu timpul, m-au dat la grădiniţă în limba română, la şcoală în limba română şi uşor-uşor am început să şi uit spaniola, n-am mai vorbit nici acasă şi acum mai înţeleg doar câteva cuvinte, din păcate.

Din câte mi-au zis ai mei, tata, prima mea jucărie a fost o minge, o minge micuţă. De fiecare dată când mergeam în magazin, la cumpărături cu ei, eu tot timpul mă opream şi mă uitam la jucării, nu la maşinuţe, la roboţi, tot timpul la mingi mă uitam. Mai mari, mai mici, nu conta, tot timpul voiam doar mingi.

Eu mă consider român 100% şi mă bucur că am ajuns să joc în România, mai ales la acest club frumos, la Universitatea Cluj, mă bucur că şansa a făcut ca eu să locuiesc în Cluj, să-mi fac junioratul la această echipă, echipa mea de suflet şi eu aici vreau să-mi fac treaba şi aici vreau să joc. Dacă pe viitor voi avea ocazia să merg înapoi, nu spun nu, dar deocamdată aici vreau să-mi fac treaba”,
mai spune Alex Pop.

Alex Pop a început fotbalul la juniorii lui U Cluj, a fost remarcat de Gică Hagi şi, în vara lui 2016, a plecat la Viitorul. Înainte de a semna cu echipa din Ovidiu, Alex Pop a fost în probe la AS Roma. Însă, până la urmă, a fost nevoit să revină în România. A stat la Viitorul până în această vară, când s-a întors la U Cluj, sub formă de împrumut. Pop spune însă că experienţa pe care a avut-o la Viitorul a fost extrem de benefică:

”Vă daţi seama că mi-ar fi plăcut Serie A, un campionat puternic, cu mulţi jucători foarte buni, de talie mondială. La AS Roma am fost în probe, ca să zic aşa, am stat o săptămână, 7 zile, chiar în vara de dinainte să plec la Viitorul Constanţa. A fost destul de bine, chiar pot să zic că m-am descurcat de minune, dar aşa s-a întâmplat, aşa a fost să fie. M-am întors în România şi m-am dus în Constanţa, la Viitorul şi nu regret deloc această decizie.

(Ce ai învăţat de la Hagi?) Am învăţat extrem de multe, şi din punct de vedere fotbalistic la Constanţa, dar şi să mă dezvolt ca om, pentru că acolo am plecat şi am stat singur, fără părinţi, şi am învăţat o grămadă de lucruri, cum să mă descurc singur în viaţă. Din punct de vedere fotbalistic, la Academie se învaţă... nu cred că e loc mai bun în ţară unde să înveţi fotbal mai mult ca şi acolo. Înveţi tot, din punct de vedere tactic, antrenamentele sunt bine structurate şi gândite, nimic nu e haotic, totul se face cu cap”
, a mai povestit Pop.

Când vine vorba despre şcoală, Alex Pop este un fotbalist atipic. A dat în această vară examenul de Bacalaureat şi a reuşit să ia nota 9.71. Tânărul atacant al lui U Cluj spune că părinţii săi au insistat să se ocupe serios de şcoală, în paralel cu fotbalul:

”E foarte important pe lângă sportul pe care-l faci să te axezi şi pe şcoală, chiar dacă nu te axezi într-o oarecare egală măsură cu ambele, dar să ţii acolo şi şcoala, să nu o laşi niciodată deoparte. Pentru că niciodată nu se ştie în sport, vezi, astăzi eşti, mâine nu mai eşti. Poţi să ai parte de-o accidentare, Doamne fereşte, se poate întâmpla orice, poţi să nu ai noroc să ajungi unde îţi doreşti şi atunci ce faci, dacă nu ai şi un plan de rezervă? Pe mine, de când eram mic, ai mei m-au învăţat să îmbin şi şcoala şi sportul şi să nu las niciodată cartea deoparte şi le mulţumesc din suflet pentru acest lucru, că m-au ajutat să mă dezvolt în aşa fel şi acum conştientizez de unul singur chestia asta şi mă bucur pentru asta.

Bineînţeles că este un plus dacă îţi dezvolţi şi mintea şi creierul la şcoală, automat îţi este mai uşor la anumite faze în teren, să gândeşti, să iei decizii mai rapide, să vezi unghiurile de pasare şi cum pleacă jucătorii, unde să le dai mingea. Automat îţi dezvolţi altfel imaginaţia în teren”,
a mai spus Alex Pop.

VIDEO: Golul marcat de Alex Pop de la mijlocul terenului.

Afla mai multe despre: alex pop 

viewscnt
Articole similare