Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FC Copenhaga - Manchester City 1-3. Campioana Europei, prestaţie solidă în Danemarca. De Bruyne, Silva şi Foden au marcat

VIDEO | FC Copenhaga - Manchester City 1-3. Campioana Europei, prestaţie solidă în Danemarca. De Bruyne, Silva şi Foden au marcat
Comentarii

Manchester City a învins-o, în deplasare, pe FC Copenhaga, scor 3-1, în prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor. Kevin De Bruyne, Bernardo Silva şi Phil Foden au marcat pentru campioana Europei.

VIDEO | FC Copenhaga - Manchester City 1-3 (Mattsson 34 / De Bruyne 11, Bernardo Silva 45+1, Foden 90+3)


Min 90+3. Final de meci.

Min 90+3. GOOOL City. Foden stabileşte scorul final, 3-1, după o combinaţie cu De Bruyne.

Min 77. Ocazie City. Haaland trimite în bară. Elevii lui Pep sunt loviţi şi de ghinion.

Min 69. Ocazie City. Doku are şi el o situaţie foarte bună de a marca, dar nu reuşeşte.

Min 54. Ocazie City. De Bruyne este foarte aproape de ”dublă”.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+3. Pauză.

Min 45+1. GOOOL City. Bernardo Silva marchează şi o duce pe campioana Europei din nou în avantaj.

Min 34. GOOOL Copenhaga. Ederson pasează la un adversar şi aşa se naşte golul egalizator, cu un şut bine plasat al lui Mattsson.

Min 30. Ocazie City. Haaland iese şi el la rampă, dar foarfeca sa nu îşi atinge ţinta.

Min 23. Ocazie City. Trupa lui Pep Guardiola loveşte bara.

Min 11. GOOOL City. De Bruyne deschide scorul la Copenhaga, după un şut bine plasat. Foden este omul cu assist-ul.

Min 1. Începe meciul.

Echipele de start

  • Copenhaga: Grabara - Jelert, vavrp, McKenna, Diks - Mattson, Falk, D. Goncalves - Achouri, Claesson, Elyounoussi
  • Rezerve: Runarsson, Buur, Sorensen, Larsson, Cornelius, Oskarsson, Ankersen, Meling, Clem, Hojlund, Bardghji, Fronholdt
  • Manchester City: Ederson, Walker, R. Dias, Stones, Ake - Rodri - B. Silva, D. Bruyne, Grealish, Foden - Haaland
  • Rezerve: Ortega, Carson, Doku, Alvarez, Akanji, M. Nunes, Bobb, Wright, Susoho, Lewis

Manchester City îşi începe aventura din fazele eliminatorii în faţa danezilor de la Copenhaga. ”Cetăţenii” au bătut tot în faza grupelor şi au 10 victorii consecutive în toate competiţiile.

Danezii au încredere înaintea "dublei", după ce au smuls un egal cu City pe teren propriu, în grupele din sezonul trecut, iar în actuala stagiune au învins-o pe Manchester United.

"Au avut o grupă cu Bayern Munchen, Manchester United şi Galatasaray, a fost una din cele mai grele grupe, dar au trecut mai departe. Am jucat de două ori acum doi ani contra lor, nu am putut să câştigăm în Danemarca. Din experienţa mea, prima manşă a optimilor este întotdeauna dificilă" , a declarat Pep Guardiola.

Manchester City vine după victoria obţinută cu emoţii, pe propriul teren, în faţa lui Everton, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Erling Haaland.

Surprize, surprize cu FC Copenhaga

Copenhaga este văzută drept victimă sigură, cel puţin pe hârtie, înaintea dublei cu deţinătoarea trofeului, Manchester City. Asta nu scade cu nimic, însă, din meritele echipei scandinave, care a provocat surpriza fazei grupelor, unde a lăsat în spate două nume grele. Copenhaga are o cotă de piaţă ceva mai mare de 80 de milioane de euro, iar cei mai valoroşi jucători, Grabara şi McKenna, bat undeva la 10 milioane de euro.

Comparativ, Galatasaray avea o cotă de piaţă de trei ori mai mare, iar cealaltă victimă de marcă, Manchester United, valora de aproape 9 ori mai mult decât campioana Danemarcei, mai exact 735 de milioane de euro.

Însă pe teren lucrurile au stat diferit. Copenhaga a început cu o remiză pe terenul Galatei şi a pierdut pe teren propriu cu Bayern, pe care a condus-o, însă, destul de mult timp.

A urmat dubla cu Manchester United, una de poveste. În turul de pe Old Trafford, "diavolii roşii" s-au impus cu 1-0, dar asta doar pentru că Onana a parat penalty-ul primit de nordici în prelungiri şi executat de Larssen.

Copenhaga avea un singur punct după 3 etape şi părea condamnată. Numai că returul de pe Parken avea să fie o adevărată nebunie. Danezul Hojlund a reuşit dubla pentru Manchester United după mai puţin de jumătate de oră, însă până la pauză Rashford a luat roşu direct pentru un fault criminal, Maguire a făcut cadou gazdelor un penalty şi la odihnă s-a intrat cu 2-2.

Deşi în 10, United a mai condus o dată, dar finalul a adus două goluri pentru gazde, care a câştigat un meci cu adevărat nebun.

Copenhaga a obţinut apoi o incredibilă remiză albă la Munchen, devenind prima echipă din ultimele patru sezoane care obţine punct în fortăreaţa Bayern, în faza grupelor.

Iar în ultimul meci, finala pentru locul doi, scandinavii au trecut de Galatasaray, învingând cu 1-0 într-un meci controlat cu autoritate.      

Afla mai multe despre: manchester cityuclliga campionilor 

viewscnt
Articole similare