Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Povestea unui puşti: de la Olimpia Ploieşti, în hocheiul american! Filip Sidor: "Eram acolo şi părinţii mei au aflat înainte"

VIDEO | Povestea unui puşti: de la Olimpia Ploieşti, în hocheiul american! Filip Sidor: "Eram acolo şi părinţii mei au aflat înainte"

Hochei pe gheață

Comentarii

Totul a început acum şapte ani, când Filip Sidor a călcat pentru prima dată pe gheaţa patinoarului Allianz Ţiriac, din Otopeni. S-a îndrăgostit iremediabil de acest sport.

Şcoală şi hochei, cu perspectiva de a deveni primul român care evoluează în NHL

"De abia se deshisese patinoarul acesta şi a zis tata să mergem să vedem şi noi ce se întâmplă pe acolo. Am fost într-o seară şi era un antrenament aici. Apoi am zis că vreau să mă apuc şi eu, să văd dacă-mi place şi după asta a început", a spus tânărul sportiv. 

Ajuns la Olimpia Ploieşti la opt ani, Filip Sidor a avut şansa să se pregătească la un nivel excelent, într-un club bine organizat. Alături de antrenorii Florin Tanase si Daniel Zlate de la Olimpia Ploiesti, Filip a fost pregătit şi de Evgheni Pysarenko in tabere intensive de hochei: "M-a ajutat foarte mult la început cu tehnică de patinaj şi cu gândirea în joc. El m-a ajutat să devin din ce în ce mai bun", a adăugat hocheistul. 

În vara acestui an, a venit răsplata. Filip a fost în SUA, la un turneu de pregătire, iar clubul Buffalo Sabres i-a oferit o bursă. Şcoală şi hochei, cu perspectiva de a deveni primul român care evoluează în cel mai tare campionat de hochei din lume, NHL.

"(n.r. - Te-a surprins acordarea acestei burse?) Foarte mult. Eram acolo şi părinţii mei au aflat înainte. Mie nu mi s-a spus până la final şi apoi, când am ajuns înapoi în ţară, mi s-au spus mai multe", a mai spus Filip Sidor. 

Tătăl lui Filip a vorbit despre viitorul tânărului jucător. "Pentru un părinte e greu să trăieşti cu senzaţia că băiatul tău va fi departe de ţine peste ani. Îţi doreşti cumva să se întoarcă, să fie lângă ţine. Pe de altă parte îi doreşti o dezvoltare aşa cum o visează el în sportul care-i place. Da, îmi doresc să ajungă să-şi atingă visurile". 

Evgheni Pysarenko a transmis şi el câteva gânduri pentru elevul său: "Bucuria e foarte mare şi pentru antrenor, când un copil reuşeşte, când are şansa să încerce într-o ligă mai puternică. Acesta este visul lor, pentru că este un alt nivel de hochei". 

Afla mai multe despre: filip sidorfilip sidor hochei 

viewscnt
Articole similare