Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Real Madrid - Barcelona 0-4. De la ”El Clasico” la ”El Xavi&co”. ”Bernabeu”, redus la tăcere de ”extratereştrii” lui Xavi. Catalanii, spectacol total la Madrid

VIDEO | Real Madrid - Barcelona 0-4. De la ”El Clasico” la ”El Xavi&co”. ”Bernabeu”, redus la tăcere de ”extratereştrii” lui Xavi. Catalanii, spectacol total la Madrid
Comentarii

Duelul dintre Real Madrid şi Barcelona s-a încheiat cu victoria categorică a oaspeţilor, scor 4-0. Trupa lui Xavi a umilit-o pe formaţia madrilenă chiar pe Santiago Bernabeu.

Aubameyang, cu o ”dublă” şi un assist, Araujo, cu un gol, Torres, cu un gol şi o pasă decisivă, şi Dembele, cu două pase de gol, au administrat unul dintre cele mai dure eşecuri din cariera lui Carlo Ancelotti.

Real rămâne lider cu 66 de puncte. Barcelona a acumulat 54 de puncte, dar poate reduce diferenţa la doar nouă dacă va câştiga restanţa cu Rayo Vallecano.

Astfel, se poate considera că titlul în La Liga nu este în totalitate jucat, cu nouă etape până la final.


VIDEO | Real Madrid - Barcelona 4-0 (Aubameyang 29, 53, Araujo 38, Torres 47)

Echipele de start:

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Pique, Eric, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Dembele, Aubameyang, Torres
Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Nacho - Casemiro - Valverde, Modric, Kroos, Vinicius Jr. - Rodrygo

Min 90+3. Final de meci.

Min 73. Ocazie Barcelona. Dembele trimite pe lângă poartă dintr-o poziţie ideală, după ce a câştigat un duel cu Militao.

Min 71. Schimbări Barcelona. Iese Aubameyang şi intră Depay. De asemenea, şi de Jong îi lasă locul lui Gavi.

Min 64. Ocazie Barcelona. Ferran Torres continuă să terorizeze defensiva Realului, dar Courtois îi salvează pe madrileni.

Min 60. Ocazie Real. Vinicius trimite una dintre puţinele mingi ale ”galacticilor” pe spaţiul porţii lui Ter Stegen.

Min 58. Ocazie Barcelona. Aubameyang trimite pe lângă poartă din câţiva metri.

Min 53. GOOOL BARCELONA. Aubameyang reuşeşte ”dubla”. După o lungă aşteptare, VAR-ul validează golul superb din scăriţă al gabonezului. Protestele madrilenilor au fost inutile.

Min 47. GOOOL BARCELONA. Ferran Torres marchează şi el. Un călcâi splendid al lui Aubameyang îl pune pe spaniol în situaţia de a trimite mingea în plasă.

Min 46. Ocazie Barcelona. Ferran Torres singur cu Courtois. Este foarte aproape de a marca, dar trimite pe lângă poartă.

Min 46. A început repriza a doua.

Min 46. Carlo Ancelotti schimbă sistemul. Camavinga şi Mariano Diaz le-au luat locul lui Kroos şi Carvajal.

Min 45+1. Pauză pe Santiago Bernabeu.

Min 38. GOOOL BARCELONA. Araujo marchează asemenea gabonezului, dintre Militao şi Alaba, din centrarea aceluiaşi Dembele.

Min 37. Real Madrid cere penalty la o incursiune a lui Vinicius în careul advers.

Min 29. GOOOL BARCELONA. Aubameyang înscrie cu o lovitură de cap, la capătul unei centrări ideale a lui Dembele.

Min 18. Ocazie Barcelona. Şutul lui Ferran Torres trece foarte puţin pe lângă ţintă.

Min 12. Ocazie Barcelona. Aubameyang finalizează din prima o centrare a lui Ferran Torres, dar Courtois este la post. Belgianul intervine foarte bine şi la şansa lui Dembele.

Min 7. Ocazie Real. Fede Valverde ratează o şansă bună de a deschide scorul.

Min 1. A început meciul.


Cele două mari rivale se întâlnesc în etapa a 29-a a campionatului spaniol.

În partida din tur, disputată pe Camp Nou, madrilenii s-au impus cu scorul de 2-1. David Alaba şi Lucas Vasquez au marcat pentru formaţia pregătită de Carlo Ancelotti, iar pentru gruparea antrenată la acea vreme de Ronald Koeman a înscris Kun Aguero.

Reuşita cu pricina a fost singura din cariera argentinianului pentru catalani. De asemenea, a fost şi ultimul gol din cariera de jucător profesionist până la retragerea din activitate.

”El Clasico” le prinde pe cele două rivale pe poziţii diferite în clasament, dar cu stări de spirit asemănătoare.

Real Madrid este lider în La Liga, cu 66 de puncte, în timp ce Barcelona a căzut pe locul patru, 51 de puncte, dar cu un meci restant.

În competiţiile europene, formaţia din capitala spaniolă s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, unde va da piept cu Chelsea. În optimi a eliminat-o pe PSG, scor 3-2 la general.

De partea cealaltă, Barcelona a terminat pe locul trei în grupa sa de Liga Campionilor, reuşind să se prindă doar primăvara europeană din Europa League.

Într-o competiţie total nouă pentru ea, Barcelona a reuşit să treacă de primele două faze eliminatorii. Au fost două calificări obţinute în deplasare, 5-3 cu Napoli şi 2-1 cu Galatasaray. În sferturile Europa League va juca împotriva celor de la Eintracht Frankfurt.

În ceea ce priveşte statisticile despre ”El Clasico”, astăzi se va disputa episodul cu numărul 242 din istorie, respectiv 183 din La Liga (76 victorii - Real, 72 - Barca şi 35 de egaluri. Real Madrid s-a impus în ultimele cinci astfel de dueluri.

Pentru Barcelona reprezintă practic ultima fărâmă de speranţă de a lua titlul. În cazul în care ar câştiga duelul, dar şi meciul restant, trupa lui Xavi s-ar apropia la nouă puncte de ”galactici”, cu nouă etape înainte de final.

Ambele tabere vor fi lipsite de jucători importanţi, care au devenit indisponibili în ultima perioadă din cauza accidentărilor.

Real Madrid nu se va putea baza pe Karim Benzema şi Ferland Mendy, în timp ce la Barcelona, Sergino Dest este cel care a acuzat probleme.

Afla mai multe despre: barcelonareal madridel clasico 

viewscnt
Articole similare