You are here:

VIDEO | Scandal la Adunarea Generală. Unul dintre membri a cerut în instanţă dizolvarea FRF. Reacţia lui Răzvan Burleanu

VIDEO | Scandal la Adunarea Generală. Unul dintre membri a cerut în instanţă dizolvarea FRF. Reacţia lui Răzvan Burleanugalerie foto

FRF

Comentarii

Tudor Iacov, preşedinte la Progresul Bucureşti, a cerut în instanţă dizolvarea FRF. Oficialul clubului din Liga a 4-a făcut scandal la Adunărea Generală şi acuză că FRF a intrat în ilegalitate.

Miercuri, la sediul FRF, a fost programată Adunarea Generală anuală. Evenimentul a avut şi un moment destul de tensionat. Tudor Iacov, preşedintele Progresului Bucureşti, a avut un schimb de replici cu Răzvan Burleanu şi a anunţat că a introdus o cerere la Tribunalul Bucureşti, în care cere dizolvarea FRF.

”Vreau să depun o consemnare în procesul verbal al Adunării Generale în ceea ce priveşte informarea că Adunarea Generală, despre care se spune că e a FRF, dar nu e a FRF. Vorbeaţi mai devreme de stat de drept. Nu respectă acest lucru, în condiţiile în care ştiţi foarte bine care e situaţia de la tenis [...] A, şi încă o problemă. Din cauza faptului că în ultimii cinci ani, de când sunteţi preşedintele FRF, cu toate că în acte avem nişte probleme, trebuie să modificaţi toate actele. În momentul ăsta vă zic că e depusă o cerere de dizolvare a Federaţiei Române de Fotbal, pe rolul instanţelor... Ştiţi precedentele de la tenis”, a fost discursul lui Tudor Iacov.

Răzvan Burleanu a tratat episodul cu zâmbetul pe buze: ”E normal să mai avem astfel de reacţii”, a fost reacţia preşedintelui FRF. Asta în timp ce mulţi dintre membrii Adunării l-au ironizat pe oficialul Progresului.

Pe site-ul oficial al lui Progresul Bucureşti a fost postat un comunicat oficial în care este anunţată, de asemenea, plângerea pe care clubul a depus-o la Tribunalul Bucureşti:

”Având în vedere că activitatea FRF se afundă în zona ilicitului şi se desfăşoară cu încălcarea normelor de ordine publică, iar în ultimul an acţiunile persoanelor care se pretind conducători ai FRF s-au îndreptat, în mod făţiş, împotriva intereselor fotbalului românesc, AS FC Progresul Bucureşti consideră că a venit momentul impunerii supremaţiei legii, în conformitate cu art.1 alin. (3) şi (5) din Constituţia României.

Timp de patru ani, AS FC Progresul Bucureşti a depus toate eforturile posibile pentru a determina conducătorii efemeri ai FRF să întreprindă demersurile necesare pentru reintegrarea activităţii FRF în zona legalităţii, însă refuzul acestora a fost categoric şi sistematic.

Deoarece Federaţia Română de Fotbal este unica autoritate publică centrală, de interes naţional, având statut de utilitate publică, în ramura sportivă fotbal, fiind autorizată în acest sens de Ministerul Tineretului şi Sportului, AS FC Progresul Bucureşti consideră că este intolerabil ca aceasta să îşi desfăşoare activitate cu încălcare prevederilor Legii nr.69/2000 în baza căreia funcţionează.

De această situaţie se fac vinovaţi şi cei care prin votul exprimat, în condiţiile în care nu au calitatea de membri ai FRF, girează gruparea care s-a instalat la conducerea FRF.

Pe această cale, AS FC Progresul Bucureşti informează opinia publică cu privire la demersul pe care nu şi l-a dorit, dar pe care a fost, practic, forţată de situaţie să îl facă. Concret, AS FC Progresul Bucureşti a înregistrat ieri CEREREA DE DIZOLVARE A FEDERAŢIEI ROMÂNE DE FOTBAL, fiind format pe rolul Tribunalului Bucureşti dosarul nr.11431/3/2019.

Dorim ca acest demers să fie unul transparent, motiv pentru care îl şi prezentăm mai jos.

Situaţia în care a fost adusă FRF este mai gravă decât cea de la Federaţia Română de Tenis, deoarece nu mai este posibilă convocarea legală a Adunării Generale, în conformitate cu Actul Constitutiv, neactualizat de la reorganizarea federaţiei în anul 2002, iar jurisprudenţa recentă a instanţelor de judecată este elocventă.

Sperăm ca instanţa care va judeca CEREREA DE DIZOLVARE A FRF să fie nepărtinitoare şi să nu ţină cont de interesele majore care gravitează în jurul fotbalului, iar singurul reper să fie legea.

În încheiere, menţionăm că, mai devreme sau mai târziu, atragerea răspunderii patrimoniale a persoanelor care au contribuit la această stare de fapt va fi solicitată”.

Afla mai multe despre: frftudor iacov 

viewscnt
Articole similare