adplus-dvertising
You are here:

Virologul chinez dezertor oferă informaţii despre apariţia Covid-19. "A fost fabricat. Am fost recrutată în secret"

Virologul chinez dezertor oferă informaţii despre apariţia Covid-19. "A fost fabricat. Am fost recrutată în secret"

Diverse

Comentarii

Virologul chinez Li-Meng Yan, care a fugit în SUA în aprilie, atacă, din nou, regimul chinez, privind originea noului coronavirus, insistând că acesta a fost creat în laboratorul din Wuhan, oraşul în care a fost raportat primul focar de Covid-19.

Virologul, care a lucrat la Universitatea de Sănătate Publică din Hong Kong, a susţinut, la Fox News, că „virusul a venit de la un laborator din Wuhan şi a fost produs de armată pe baza virusurilor modificate de lilieci şi apoi s-a răspândit după ce a fost modificat”. a spus Li-Meng Yan.

Potrivit acesteia, ea a început să studieze virusul în decembrie din Hong Kong şi a fost în contact cu alţi virologi: „În decembrie 2019, am fost recrutată în secret de către supraveghetorul meu, virologul Leo Poon, care lucrează cu OMS pentru această cercetare secretă despre pneumonia apărută în Wuhan. În curând, munca mea a implicat doctori chinezi, cercetători, de asemenea civili care colectează informaţii, totul combinat cu cunoştinţele mele. În cele din urmă, am descoperit că acest virus provine dintr-un laborator”, a adăugat. 

Acuzaţiile lui Li-Meng Yan au determinat Universitatea din Hong Kong, unde a lucrat, să publice o declaraţie prin care informează că virologul nu mai este membru al echipei.

În ultimele luni, teoria că noul coronavirus ar fi fost scăpat dintr-un laborator a ieşit la suprafaţă. Noul preşedinte al SUA, Joe Biden, a ordonat agenţiilor de informaţii să lanseze o anchetă pentru a stabili dacă noul coronavirus a fost creat de om. 

Guvernul chinez a decis să nu participe la investigaţiile ulterioare ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Biden a denunţat China şi a făcut apel la aliaţi să ajute „să o îndemne pe China să participe la o investigaţie internaţională cuprinzătoare, transparentă, bazată pe dovezi şi să ofere acces la toate datele şi dovezile relevante”.

viewscnt
Articole similare