Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Xavi, primul trofeu ca antrenor la Barcelona! Victorie istorică în faţa lui Ancelotti şi Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei

Xavi, primul trofeu ca antrenor la Barcelona! Victorie istorică în faţa lui Ancelotti şi Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona a câştigat Supercupa Spaniei după ce a făcut scor cu marea rivală, Real Madrid, iar Xavi (42 de ani) a obţinut, astfel, primul trofeu ca antrenor la formaţia catalană.

Xavi, primul trofeu ca antrenor la Barcelona! Catalanul l-a învins pe Ancelotti în finala Supercupei Spaniei

Barcelona a surclasat-o pe Real Madrid, scor 3-1, în finala Supercupei Spaniei, disputată la Riad, în Arabia Saudită.

Barcelona a dominat întâlnirea de pe stadionul King Fahd, din Riad. Tânărul Gavi a fost omul meciului, el deschizând scorul în minutul 34, din pasa lui Lewandowski.

În minutul 44, Gavi i-a întors serviciul atacantului polonez şi i-a pasat pentru 2-0, scorul cu care s-a intrat la pauză.

Courtois a scos în minutul 51 la Dembele, însă nu a mai putut face nimic în minutul 69, când Gavi i-a pasat lui Pedri şi acesta a marcat pentru 3-0.

În minutul 90+2, Benzema a înscris golul de onoare al madrilenilor, dar Barcelona s-a impus cu 3-1 în finala Supercupei Spaniei.

Odată cu acest succes, pentru Xavi, instalat în noiembrie 2021, este primul trofeu pe care îl cucereşte la Barcelona din postura de antrenor.

Totodată, acesta este cel de-al 14-lea trofeu de Supercupa Spaniei din istorie pentru Barcelona.

În ediţia trecută a Supercupei Spaniei, prima la care fostul mare mijlocaş a luat parte la conducerea băncii tehnice a catalanilor, Barca pierdea în semifinale, în prelungiri, tot contra rivalei Real Madrid.

Catalanii sunt primii şi în campionatul Spaniei, acolo unde conduc cu 41 de puncte, după 17 de etape. Real Madrid ocupă locul doi, la trei puncte în spate.

Afla mai multe despre: xavibarcelona 

viewscnt
Articole similare