Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zlatan Ibrahimovic a doborât un record istoric, după ce a evoluat în partida Suedia - Belgia

Zlatan Ibrahimovic a doborât un record istoric, după ce a evoluat în partida Suedia - Belgia
Comentarii

Zlatan Ibrahimovic a devenit vineri cel mai în vârstă jucător care a evoluat într-un meci din calificările Campionatului European, de la înfiinţarea acestuia.

  • Zlatan Ibrahimovic a fost introdus pe teren în minutul 73 al partidei pe care Suedia a disputat-o pe teren propriu cu echipa Belgiei.

Zlatan Ibrahimovic, cel mai în vârstă jucător din istoria preliminariilor pentru EURO

La 41 de ani şi 172 de zile, Ibrahimovic a devenit astfel cel mai în vârstă jucător care evoluează într-un meci din calificările Campionatului European.

Atacantul suedez l-a depăşit astfel pe portarul italian Dino Zoff, care a jucat un meci pentru naţionala Italiei, în calificările pentru Euro 1984, la 41 de ani şi 90 de zile.

Din păcate pentru Zlatan şi naţionala sa, Belgia s-a dovedit a fi echipă mult prea puternică. ”Diavolii roşii” s-au impus cu scorul de 3-0, datorită hat-trick-ului reuşit de Romelu Lukaku, în minutele 35, 49 şi 83.

Misiune dificilă pentru Suedia

Suedia şi Belgia fac parte din Grupa F de calificare la Campionatul European din 2024, ce va avea loc în Germania, alături de Austria, Estonia şi Azerbaijan.

În celălalt meci al grupei, Austria a ”desfiinţat-o” pe Azerbaijan, acasă, scor 4-1. Pentru austrieci au marcat Sabitzer (min. 28, 50), Gregoritsch (min. 29) şi Baumartner (min. 69), în timp ce pentru azeri a punctat Mahmudov, în minutu 64.

Afla mai multe despre: ibrahimovicsuediabelgiaeuro 

viewscnt
Articole similare