Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zverev consideră că nu există motive pentru ca sportivilor ruşi şi belaruşi să li se interzică participarea la Wimbledon

Zverev consideră că nu există motive pentru ca sportivilor ruşi şi belaruşi să li se interzică participarea la Wimbledon

Tenis

Comentarii

Germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP, a declarat, vineri, că nu există niciun motiv pentru ca sportivilor ruşi şi belaruşi să li se interzică participarea la turneul de la Wimbledon, informează AFP.

Zverev, care se pregăteşte pentru turneul de la Munchen, se alătură astfel vocilor care se opun deciziei organizatorilor turneului londonez.

Germanul este de părere însă că este normal ca naţionalele Rusiei şi Belarusului să fie excluse din toate competiţiile de tenis. ITF le-a interzis deja celor două ţări participarea la Cupa Davis şi Billie Jean King Cup.

„Totul este contra Rusiei şi înţeleg asta. Cred că suntem cu toţii împotriva războiului, ceea ce se întâmplă în Ucraina este inuman şi nu ar trebui să se întâmple”, a adăugat sportivul născut la Hamburg din părinţi de origine rusă.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, miercuri, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie - 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie.

ATP şi WTA au criticat această decizie, considerând-o discriminatorie, nedreaptă şi nejustificată.

Afla mai multe despre: zverev 

viewscnt
Articole similare