Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

10 milioane €, investiţia masivă pentru supremaţie. Proiectul clubului din Liga 1, dezvăluit. Ce buget anual există pentru lupta cu granzii

10 milioane €, investiţia masivă pentru supremaţie. Proiectul clubului din Liga 1, dezvăluit. Ce buget anual există pentru lupta cu granzii

Farul Constanța

Comentarii

Gică Hagi şi-a propus să aibă un proiect care să se dezvolte de la an la an, iar metodele sale au atras atenţia şi presei din străinătate. La începutul acestui sezon, "Regele" a reuşit să-şi unească echipa cu Farul Constanţa, iar academia de fotbal care-i poartă numele reprezintă un "pilon" important în strategia clubului, de care s-au interesat şi jurnaliştii polonezi.

Investiţia de 10 milioane de euro pe care a făcut-o Gică Hagi

Directorul tehnic al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, Cristian Cămui, le-a făcut polonezilor o prezentare a proiectului pe care fostul decar al naţionalei României l-a demarat acum mai bine de un deceniu. 

Până să producă fotbalişti pe bandă rulantă pentru naţionalele de fotbal ale României, Gică Hagi şi-a asumat riscul de a investi 10 milioane de euro în visul său de a fi un formator în România. 

Iar bugetul anual al academiei e pe măsura aşteptărilor: 1 milion de euro, pentru a oferi jucători clubului din Liga 1, Farul Constanţa, sau pentru a-i transfera în România şi în străinătate. 

"Investiţia în jucători şi infrastructură a depăşit cu siguranţă acest nivel de zece milioane de euro. Nu putem estima valoarea actuală a clădirilor noastre în acest moment. Ştim cu siguranţă că bugetul anual al academiei depăşeşte un milion de euro", a dezvăluit Cristian Cămui pentru Transfery.info.

"Copiii sunt selectaţi de la o vârstă fragedă şi trec prin anumite etape ale vieţii lor în academia noastră, sub supravegherea antrenorilor noştri. În fiecare doi ani consecutivi petrecuţi la academie, fotbalistul este preluat de un alt antrenor pentru a înregistra cât mai multe informaţii despre procesul său de pregătire, inclusiv despre educaţie. 

Baza selecţiei noastre la academie este în principal formată din jucători din România. Desigur, nu vom exclude un jucător străin talentat dacă îl putem aduce aici, dar în cei 13 ani de istorie a academiei noastre au fost cazuri izolate de străini. Prima echipă are deja un alt statut şi aici avem nevoie de jucători de valoare în posturile lipsă, fie că sunt români sau străini.

Academia pregăteşte jucători de calitate pentru a juca în naţionalele României, în prima ligă, şi chiar pentru a se transfera în străinătate. Antrenăm aceşti jucători pentru a-şi construi cariere bazate pe performanţă, în detrimentul situaţiei noastre financiare, dar se va îmbunătăţi şi în timp", a mai spus oficialul academiei puse pe picioare de Gică Hagi. 

Cristian Cămui, despre momentul în care Gică Hagi ar accepta o ofertă din străinătate

Finanţatorul şi antrenorul Farului Constanţa a anunţat în mai multe rânduri că academia e pregătită de momentul în care ar pleca să antreneze în străinătate, iar oficialul academiei a confirmat acest aspect. 

„Gheorghe Hagi vrea mereu să fie bun. Academia noastră pregăteşte atât jucători, cât şi antrenori. Dacă decide să-şi continue cariera în altă parte pentru a obţine rezultate bune, va găsi o soluţie pentru ca activitatea academiei noastre să continue în conformitate cu filozofia şi metodele noastre", a mai spus Cristian Cămui.

  • Din 2009, Gică Hagi a reuşit să facă un club de la zero, a câştigat titlul în Liga 1, Cupa şi Supercupa României şi a lansat jucători a căror valoare este estimată în prezent la peste 40 de milioane de euro. Vârfurile au fost Ianis Hagi, Răzvan Marin, Florinel Coman, Alex Cicâldău şi Alexandru Mitriţă. 

Afla mai multe despre: gica hagifarulinvestitie academia de fotbal gheorghe hagiinvestitie liga 1 

viewscnt
Articole similare