Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A lăsat România şi acum este printre cei mai buni din Bundesliga. Vochin: ”Este numărul 1 la Leverkusen”. EXCLUSIV

A lăsat România şi acum este printre cei mai buni din Bundesliga. Vochin: ”Este numărul 1 la Leverkusen”. EXCLUSIVgalerie foto

FRF

Comentarii

Andrei Vochin a vorbit despre un fost angajat al FRF, care a plecat în Germania şi acum joacă un rol foarte important la Bayer Leverkusen.

Naţionala României a avut un angajat care acum este printre cei mai apreciaţi specialişti din Bundesliga.

Este vorba despre Marcel Daum, fiul lui Christoph Daum, care afost selecţionerul României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017.

A fost la FRF şi acum face carieră în Bundesliga: ”Primul analist video din istorie”

În iulie 2016, Federaţia Română de Fotbal îl numea selecţioner pe Christoph Daum, o decizie care a surprins pe toată lumea.

Antrenorul german avea un CV impresionant, cu trofee câştigate inclusiv în Germania, dar, înainte de a semna cu FRF, nu mai antrenase de doi ani.

În ciuda performanţelor slabe, Christoph Daum a adus la naţională şi câteva elemene din fotbalul modern, printre care şi prezenţa unui analist video.

Pentru acest post, Christoph Daum a apelat la fiul său, Marcel Daum, care avea deja o carieră ca analist video la echipele din Bundesliga.

După ce Christoph Daum a plecat de la naţionala României, Marcel a reziliat şi el contractul cu FRF şi s-a întors în Germania, unde a semnat cu Bayer Leverkusen. În prezent, Marcel Daum este foarte apreciat la clubul la care activează şi unde a devenit şeful departamentului de analiză video.

”Te uiţi la Daum şi vezi ce staff avea, cu primul analist video din istorie. Acum e analistul numărul 1 la Leverkusen. Când l-am luat era analistul lui Nico Kovac”, a spus Andrei Vochin la Orange Sport.

În vârstă de 35 de ani, Marcel Daum este absolvent de studii economice şi a jucat fotbal la juniorii lui FC Koln. Ulterior, ghidat de tatăl său, şi-a început cariera de analist video.

A lucrat la Fenerbahce alături de tatăl său, în 2009-2010 şi, în 2011, a semnat cu Eintracht Frankfurt, unde a colaborat cu Armin Veh, Thomas Schaaf şi Niko Kovac. În perioada 2016-2017 a lucrat la naţionala României şi din 2018 este analist la Bayer Leverkusen.

Afla mai multe despre: marcel daum 

viewscnt
Articole similare