Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A ratat transferul carierei din cauza patronului: Hertha Berlin oferea 1,5 milioane de euro

A ratat transferul carierei din cauza patronului: Hertha Berlin oferea 1,5 milioane de euro

Fotbal

Comentarii

Hertha Berlin a înaintat o ofertă de 1,5 milioane de euro pentru Cătălin Cursaru, în 2002, pe vremea în care atacantul român era supranumit ”omul-foarfecă”.

Cătălin Cursaru a fost unul dintre cei mai buni marcatori din Superligă, la începutul anilor 2000. A terminat pe locul secund în clasamentul golgheterilor în sezonul 2000/2001, apoi a fost primul un sezon la târziu, în 2001/2002, în tricoul celor de la FCM Bacău.

  • În sezonul 2001/2002, Cătălin Cursaru a marcat un gol superb, din ”foarfecă”, împotriva celor de la Dinamo, iar reuşita sa a fost difuzată intens, în acea perioadă, pe canalul CNN.

Cătălin Cursaru a ratat transferul la Hertha Berlin

Imediat după acel sezon de excepţie, 2001/2002, FCM Bacău a primit o ofertă de 1,5 milioane d euro de la Hertha Berlin, una dintre cele mai puternice formaţii din Bundesliga la acel moment, însă patronul moldovenilor, Dumitru Sechelariu, a refuzat să-şi cedeze golgheterul.

Cel mai probabil, fostul afacerist s-a gândit că poate obţine mai mulţi bani în schimbul fotbalistului său, însă nu s-a mai întâmplat niciodată acest lucru.

Fotbalistul nu a mai ajuns niciodată la nivelul în care să fie dorit de o formaţie din Bundesliga. După aventura de la FCM Bacău, Cursaru a mai evoluat pentru SC Vaslui, FC Naţional, Aerostar Bacău şi Tricolorul Breaza.

Cătălin Cursaru, despre oferta de la Hertha: ”Nu am avut-o niciodată în faţă”

Dialogul dintre Cătălin Cursaru şi Cătălin Oprişan, în cadrul Podcastului ”Vreau să ştiu”:

Cătălin Cursaru: ”În 2002, după ce am devenit golgheter, am aflat că au fost nişte oferte pentru mine, dar am aflat târziu. Îl aveam impresar pe domnul Florin Iacob. În 2005, domnul Sechelariu mi-a spus: `Cătă, îmi pare rău că nu ţi-am dat drumul atunci, dar am crezut că ai să pleci anul următor. Mai rămâi un an la noi şi îţi promit că o să pleci`

Da, Hertha dădea 1,5 milioane de euro, în 2002. Nu am avut niciodată oferta în faţă, dar ştiu din ce mi s-a spus.

Cătălin Oprişan: ”Adică FCM Bacău şi domnul Sechelariu au cerut dublu...

Cătălin Cursaru: ”Nu cred că au cerut mai mult. Era o sumă destul de bună. Nu ştiu la ce s-au gândit atunci. S-a dovedit că în următorii ani au mai plecat jucători”.

Cătălin Oprişan: ”Tu nu ştiai nimic de ofertă?

Cătălin Cursaru: ”Ba da, am aflat atunci, în 2002. Că se tot vorbea. Apăruse şi în presă. Mi s-a spus vag că ar fi ceva, dar nimic clar, nişte chestii”.

Afla mai multe despre: catalin cursarufcm bacauhertha 

viewscnt
Articole similare